Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dawno co się nie zdu...

koledzy wczoraj było OK a dzisiaj zapaliła normalnie ale łazi jedynie przy lekkim dodaniu gazu a na obroty nie wchodzi

obstawiam pompę paliwa bo wprawdzie śniegu jest powyżej progów ale mimo to wewnątrz auta pompkę powinno być słychać a ją nie słychać

jeszcze dodatkowo był problem z odpaleniem na stacji benzynowej

kręciła a odpaliła za szóstym razem i ledwo udało się utrzymać obroty by nie zgasła a następnie jazda z minimalnym gazem

moim zdaniem to książkowy przykład padniętej pompy paliwa

jak macie jakieś sugestie czy doświadczenia to piszcie bo na 100% żaden komputer nie wykryje uszkodzenia pompy jedynie pozostaje zdać się na nasze doświadczenie

oczywiście tak jak w temacie silnik benzynowy bez gazu

Opublikowano
bo na 100% żaden komputer nie wykryje uszkodzenia pompy

Ale jeśli pompa ledwo daje to czy czasem ciśnienie na wtryskach(listwie) nie będzie słabe??? A wtedy komp powinien to już wyłapać, przynajmniej ja tak Sobie kombinuję :)

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

padła pompa

komputer w serwisie nic nie wykazał mimo że jak podjechałem to całkiem zdechła

jedynie ceny nie moga zdradzić gdyż p.Krystian policzył "po kosztach"

w sumie temat do zamknięcia