Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak sie oznacza model z 2005 roku 530d?

Czy do nawigacji mozna dostac jakas polska mape bo oryginalna ma byc gotowa w 2007 roku.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy do nawigacji mozna dostac jakas polska mape bo oryginalna ma byc gotowa w 2007 roku.

Pozdrawiam

Mapy Polski są już dostępne, spytaj się u dealera. I poszukaj w archiwum forum, było coś o tym na pewno.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Pytalem u dealera i na BMW info. Mapy beda dopiero w 2007, moze troche wczesniej. To jest system navi-professional. Mapa tylko na DVD. Znalazlem tez jakies mapy na Allegro, ale nie wymieniaja tam E 60.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W zeszłym roku czytałem w Auto Motor i Sport test oryginalnej mapy Polski do BMW. Test został przeprowadzony w BMW 7 E65. Pamiętam że autor zaznaczył iż to jest wersja wstępna, ale wnioskowałem że da się już z niej korzystać. Jeśli jej nie ma, to znaczy że nie ma wersji produkcyjnej, a co za tym idzie nie znajdziesz takiej do 2007r. Spróbuj spytać się na PW Sebasta- on dużo wie o nawigacji w BMW.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Do E60 nie ma mapy Polski, nawet tej "testowej".

A mapy Polski nie są dostępne u dealera, do żadnego modelu BMW.

Co do 2007 roku, to zaczynam słyszeć następny termin, jeszcze parę miesięcy temu mówili o jesieni 2006 ... Te bajki o mapach, że będą w XXXX roku, to słyszę od 2000 roku (na jesień 2000 roklu już miała być ...), nie wiem co mówili wcześniej... bo nie pytałem :mrgreen:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Dokładnie jak napisał Sebast, do E60 nie ma mapy w ogóle. Sa te mniej oficjalne - tzw. testowe :wink: np do E46 :mrgreen: Jest plan Warszawy i ważniejsze trasy w Polsce. Bardzo niedokładna i okrojona. A oficjalna mapa na Polskę zrobiona przez BMW ma być na wiosnę... tylko że ta wiosna idzie już od pięciu lat :duh:

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)