Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy mam problem spotkał się ktoś z was z takim problemem w komputerze ?

Dzisiaj w trakcie trasy zauważyłem dziwne cyrki na wskazaniach komputera

Funkcja która pokazuje ile jeszcze można przejechać na paliwie w baku zamiast systematycznie zmniejszać odległość zaczęła dodawać kilometrów

Funkcja która pokazuje średnie/chwilowe zuzucie paliwa tez wskazuje blednie, w momencie kiedy puszczam pedał gazu wskazuje zuzucie paliwa 99,9 lub kiedy jadę na biegu jałowym jest to samo 99,9

obie funkcje działają dokładnie na odwrót niz powinny

Opublikowano
koledzy mam problem spotkał się ktoś z was z takim problemem w komputerze ?

Dzisiaj w trakcie trasy zauważyłem dziwne cyrki na wskazaniach komputera

Funkcja która pokazuje ile jeszcze można przejechać na paliwie w baku zamiast systematycznie zmniejszać odległość zaczęła dodawać kilometrów

Funkcja która pokazuje średnie/chwilowe zuzucie paliwa tez wskazuje blednie, w momencie kiedy puszczam pedał gazu wskazuje zuzucie paliwa 99,9 lub kiedy jadę na biegu jałowym jest to samo 99,9

obie funkcje działają dokładnie na odwrót niz powinny

Może zmieniły Ci się jednoski z l/100km na km/l??

Opublikowano

kolego przykładowo jadę w trasie komputer pokazuje ze na paliwie w baku moge jeszcze przejechac np. 400km i po 50km zamiast pokazywac 350km wskazuje 450km, wiec zamist odejmować po przejechanych km dodaje

druga sprawa w trakcie jazdy jak puszcze pedał gazu komputer normalnie powinien pokazywać jakieś minimalne spalanie a pokazuje 99,9.

Bronx_1 faktycznie miałem km/l - jutro sprawdzę czy to było to bo dzisiaj już jestem po świątecznym kielichu, a wczoraj bawiłem się ustawieniami w radiu professional które niedawno zamontowałem wiec mogle przez przypadek przestawić.

Opublikowano

kolego do dzisiaj miałem zawsze jak puściłem pedał gazu w trakcie jazdy spalanie minimalne albo 0 a nie 99,9 wiec to na pewno nie jest dobre wskazanie

druga sprawa wiadomo ze samochód spala mniej w trasie wiec czasami dystans może się wydłużyć ale kiedy wsiadłem do samochodu i miałem wskazanie 400km na tym co mam w baku przejachalem około 150km i na liczniku pokazalo mi sie ze moge jeszcze przejechac 550km wiec tutaj tez jest jakiś błąd