Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z moja bmw e36 1.7 tds. a mianowicie nie chce odpalic. swiece jak wezme na krotko z akumulatora poprzez kabelek to iskrza czyli sa oki. jednak po przekreceniu kluczyka kontolka swieci po chwili gasnie tak jak ma byc ale nie idzie prad na swiece i ich nie grzeje. czy to wina przekaznika? czy jest moze jakis stycznik odpowiedzialny za to? a moze czujnik temperatury mu zle czyta?

prosze o pomoc. z góry dzieki

Opublikowano
to podaj kilka bede sprawdzał pokoleji . dzis wyjmowałem przekaznik swiec niby oki wyglada bezpiecznik w nim tez caly. ale jaby czujnik padl to czy nie chodzil by troche kulawo? bo jak bylo cieplej to udalo mi sie go odpalic i oki chodzil no tylko musialem dłuuzej krecic.
Opublikowano
jak wyjąłeś przekaznik to sprawdź czy się włącza słychać charakterystyczny cpyk ewentualnie go rozbierz i zobacz czy się styki nie upaliły i czy nie są zasniedziałe
Opublikowano
Jak padnie czujnik WAŁU nie wałka to nie będzie iskry.Może sterownik świeć,pompa paliwa,lub wtryskowa.

Nie koniecznie... u mnie padł, lecz iskra była, ale nie było napięcia na pompie paliwa

czarno... nisko... i szeroko...BMW Bokiem Możesz Wszędzie
Opublikowano
jutro sprawdze i zobaczę czy się przekaznik odzywa.. i posprawdzam kable bo moze jakis nie łączy. bo to gdziez w tym musi lezec problem. bo jakby bylo cos powazniejszego to jak cieplo lub na cieplym silniku by nie palil.
Opublikowano
witam ponownie. przyczyną jest słaba masa. poniewaz jak puszcze kabel bezposrednio z silnika na karoserie to wszystko jest oki. a pod spodem wisi brazowy kabel a to chyba jest za to odpowiedzialne i nie wiem gdzie on ma byc podłączony
Opublikowano
to przeczyść masę od silnika do karoserii , a co do tego kabla to sprawdź kontrolką czy po odpaleniu jest na nim prąd jeśli nie ma to spróbuj go zmasować z karoseriom i zobaczysz czy zacznie działać wszystko ok, ale ten kabel raczej od czego innego będzie...