Skocz do zawartości

Nie odpala:( prosze o pomoc Bmw e36 tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z moja bmw e36 1.7 tds. a mianowicie nie chce odpalic. swiece jak wezme na krotko z akumulatora poprzez kabelek to iskrza czyli sa oki. jednak po przekreceniu kluczyka kontolka swieci po chwili gasnie tak jak ma byc ale nie idzie prad na swiece i ich nie grzeje. czy to wina przekaznika? czy jest moze jakis stycznik odpowiedzialny za to? a moze czujnik temperatury mu zle czyta?

prosze o pomoc. z góry dzieki

Opublikowano
  • Autor
to podaj kilka bede sprawdzał pokoleji . dzis wyjmowałem przekaznik swiec niby oki wyglada bezpiecznik w nim tez caly. ale jaby czujnik padl to czy nie chodzil by troche kulawo? bo jak bylo cieplej to udalo mi sie go odpalic i oki chodzil no tylko musialem dłuuzej krecic.
Opublikowano
w dieslu iskra chyba coś ci się pomyliło
Opublikowano
jak wyjąłeś przekaznik to sprawdź czy się włącza słychać charakterystyczny cpyk ewentualnie go rozbierz i zobacz czy się styki nie upaliły i czy nie są zasniedziałe
Opublikowano
Jak padnie czujnik WAŁU nie wałka to nie będzie iskry.Może sterownik świeć,pompa paliwa,lub wtryskowa.

Nie koniecznie... u mnie padł, lecz iskra była, ale nie było napięcia na pompie paliwa

czarno... nisko... i szeroko...BMW Bokiem Możesz Wszędzie
Opublikowano
  • Autor
jutro sprawdze i zobaczę czy się przekaznik odzywa.. i posprawdzam kable bo moze jakis nie łączy. bo to gdziez w tym musi lezec problem. bo jakby bylo cos powazniejszego to jak cieplo lub na cieplym silniku by nie palil.
Opublikowano
  • Autor
witam ponownie. przyczyną jest słaba masa. poniewaz jak puszcze kabel bezposrednio z silnika na karoserie to wszystko jest oki. a pod spodem wisi brazowy kabel a to chyba jest za to odpowiedzialne i nie wiem gdzie on ma byc podłączony
Opublikowano
to przeczyść masę od silnika do karoserii , a co do tego kabla to sprawdź kontrolką czy po odpaleniu jest na nim prąd jeśli nie ma to spróbuj go zmasować z karoseriom i zobaczysz czy zacznie działać wszystko ok, ale ten kabel raczej od czego innego będzie...
Opublikowano
  • Autor
to juz po świetach :) narazie to tak jaki pisałem dałem kabel z karoseri tutaj co jest przykrecony do kielicha amortyzatora i do silnika