Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,mam problem z dziwnym dźwiękiem który pojawia się i znika w sumie nieprzewidywalnie. W sumie raz jest raz go nie ma lub pojawia sie bez konkretnej przyczyny po czym tak samo znika. Dźwięk jest dosyć głośny na zewnątrz. Ostatnio przydarzył mi się dziwny poryw samochodu do przodu tzn przy wychamowaniu do zera (mam oczywiście automatyczna skrzynie biegów) naciskam pedał gazu i nic auto stoi po czym naciskam bardziej auto mocno porywa mnie do przodu .... ?? Czy jest jakiś problem ze skrzynią biegów ... ?? Dodam jeszcze ,że przy normalnej jeździe jest wszystko ok normalnie zmieniaja się biegi auto jedzie super do przodu więc co się spieprzyło ... ?? Za nim pojadę do mechanika chcę się oświecić i mniej więcej być trochę mądrzejsza w tym temacie POMÓŻCIE !!!! Moje auto to BMW E38 V12.
Opublikowano
Witam ,mam problem z dziwnym dźwiękiem który pojawia się i znika nieprzewidywalnie. W sumie raz jest raz go nie ma lub pojawia sie bez konkretnej przyczyny po czym tak samo znika. Dźwięk jest dosyć głośny na zewnątrz. Ostatnio przydarzył mi się dziwny poryw samochodu do przodu tzn przy wychamowaniu do zera (mam oczywiście automatyczna skrzynie biegów) naciskam pedał gazu i nic auto stoi po czym naciskam bardziej auto mocno porywa mnie do przodu .... ?? Czy jest jakiś problem ze skrzynią biegów ... ?? Dodam jeszcze ,że przy normalnej jeździe jest wszystko ok normalnie zmieniaja się biegi auto jedzie super do przodu więc co się spieprzyło ... ?? Za nim pojadę do mechanika chcę się oświecić i mniej więcej być trochę mądrzejsza w tym temacie POMÓŻCIE !!!! Moje auto to BMW E38 V12.
Opublikowano

moja E38 750 też czasami zgłupieje przy dodawaniu gazu, bardzo rzadko ale się zdarza

głośny dźwięk na zewnątrz miałem jak mi się w innym aucie rozlatywała podobna skrzynia automatyczna ZF'a,

ale równie dobrze to może być coś z rozrządem, w wiatrak coś wpadło, któraś z pomp itp...

jaki typ dźwięku ?

Opublikowano
Na początku dzięki za odpowiedź. A więc hmmm trudno mi określić ten dźwięk to takie głośne kołatanie , jak pojawi się przed zgaszeniem samochodu i ja wyłączę stacyjkę to on ucisza się w tak jak gdyby powolnym tempie he he he mam wrażenie jak by sie zatrzymywało jakieś koło które pcha silnik. Śmieszne ale tak mogę to tylko opisać . Byłam u mechanika stwierdził ,że to jest konwenter czy konwensator dokładnie nie wiem o co kaman związane jest to ze skrzynią biegów. Hmmm podobno to kosztowne jest...
Opublikowano
No jak masz robote ze skrzynia to szykuj duuuzo kasy :( w łodzi za remont automatu tego biora kolo 7000zł, nowa skrzynia 7500 znaczy sie regenerowana i do wsadzenia. Z uzywkami jest klopot w dobrym stanie zeby zlapac, ale ceny kolo 2500zl jak dobrze pamietam.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
No już wiem co prawdopodobnie jest przyczyną awarii mojego samochodu jest to jakiś zerwany kosz w skrzyni biegów ... Może mi ktoś powiedzieć jaka cena naprawy jest w innych rejonach chcę sobie porównać koszt naprawy ...
Opublikowano
Równie dobrze to może być konwerter-sprzęgło hydrokinetyczne,regenerowane to jakieś 700pln.

Tak podejrzewali właśnie ten konwerter ale to jednak nie to ....

Opublikowano
Juz ci powiedzialem w Łodzi około 7000zł. To jest skrzynia do remontu

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Juz ci powiedzialem w Łodzi około 7000zł. To jest skrzynia do remontu

No więc u mnie w Krakowie będzie taniej bo wyjdzie mnie to około 3000 zł :))