Skocz do zawartości

Wyciek paliwa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zauwazylem u mnie nastepujaca rzecz.

Po zatankowaniu do pelna czuc w samochodzie benzyne czy tez w garazu jak postoi cala noc.

Specjalnie sie tym nie przejmowalem bo zawsze zapach znikal po przjechaniu okolo 50 km ale we wtorek zatankowalem do pelna i od razu wstawilem auto do garazu.

Dzis przychodze, smierdzi wacha jak zwykle. Odjechalem autem i zauwazylem plame pod samochodem. Plama smierdziala benzyna i byla troche oleista. Plama byla przed tylnym prawym kolem. Pod drzwiami tylnymi.

Czy mozliwe zebym mial dziure w baku gdzies u gory, dlatego cieknie i smierdzi przy pelnym baku ? Czy moze, co wydaje mi sie bardziej prawdopodobne, jest rura ktora laczy wlew benzyny z bakiem i poprostu ona przecieka i cieknie troche np na bak i dlatego przez pewien czas kapie i smierdzi. Jak sie dostac w okolice wlewu paliwa zebu sprawdzic czy tak jest oki ? Przez bagaznik ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Prawdopodobnie ta druga opcja z rurką,gdzieś na łaczeniu z bakiem może się rozszczelniła i jak masz na full to wycieka a jak już wyjedziesz trochę fula to tylko śmierdzi bo jest nieszczelność i zaciąga przez bagaznik.

Rurka powinna biec za boczkiem bagażnika,ale nie pamiętam dokładnie (mylą mi się już modele) bo w którymś biegła nad nadkolem od zewnątrz.

Jak odegniesz boczek to będziesz wiedział.

Opublikowano
  • Autor
Sprawdze jutro czy jest dostepna od bagaznika. Ale co ciekawe jak wyjezdze troche paliwa to smierdziec rownierz przestaje.
Opublikowano
Mojemu znajomemu np. w E30 połączenie między bakiem a rurą którą się leje fuel zardzewiało i wkońcu zrobiła się dziura!
[bMW... i wszystko jasne]