Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zauwazylem u mnie nastepujaca rzecz.

Po zatankowaniu do pelna czuc w samochodzie benzyne czy tez w garazu jak postoi cala noc.

Specjalnie sie tym nie przejmowalem bo zawsze zapach znikal po przjechaniu okolo 50 km ale we wtorek zatankowalem do pelna i od razu wstawilem auto do garazu.

Dzis przychodze, smierdzi wacha jak zwykle. Odjechalem autem i zauwazylem plame pod samochodem. Plama smierdziala benzyna i byla troche oleista. Plama byla przed tylnym prawym kolem. Pod drzwiami tylnymi.

Czy mozliwe zebym mial dziure w baku gdzies u gory, dlatego cieknie i smierdzi przy pelnym baku ? Czy moze, co wydaje mi sie bardziej prawdopodobne, jest rura ktora laczy wlew benzyny z bakiem i poprostu ona przecieka i cieknie troche np na bak i dlatego przez pewien czas kapie i smierdzi. Jak sie dostac w okolice wlewu paliwa zebu sprawdzic czy tak jest oki ? Przez bagaznik ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Prawdopodobnie ta druga opcja z rurką,gdzieś na łaczeniu z bakiem może się rozszczelniła i jak masz na full to wycieka a jak już wyjedziesz trochę fula to tylko śmierdzi bo jest nieszczelność i zaciąga przez bagaznik.

Rurka powinna biec za boczkiem bagażnika,ale nie pamiętam dokładnie (mylą mi się już modele) bo w którymś biegła nad nadkolem od zewnątrz.

Jak odegniesz boczek to będziesz wiedział.

Opublikowano
Sprawdze jutro czy jest dostepna od bagaznika. Ale co ciekawe jak wyjezdze troche paliwa to smierdziec rownierz przestaje.
Opublikowano
Mojemu znajomemu np. w E30 połączenie między bakiem a rurą którą się leje fuel zardzewiało i wkońcu zrobiła się dziura!
[bMW... i wszystko jasne]