Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
u mnie jest nieco inaczej,na korku mam masla mało,zato pojawiają sie krople wody,a cały towar osadza mi sie w przewodach odmy.
Opublikowano

Na tym zdjęciu jest tego tyle, że by się dało zrobić baranka :mrgreen: u mnie jest tak tylko na ściance powierzchownie taki filmik i pod korkiem na tych 2 blaszkach też cieniutko. Zrobię ok 50km to już na drugi dzień masła brak.

Kiedyś ktoś mi mówił (chyba taksiarz) że odkręca na pracującym silniku korek i daje odparować wodzie. Robi to na nagrzanym silniku. Czy to coś daje czy nie- nie mam pojęcia bo nie stosowałem

Opublikowano
co da zaślepienie przewodu idącego z odmy do kolektora ssacego,mysle jakos wymusic lepszy splyw oleju do miski aby nie stawal w odmie i masił sie. Do silnika szło by wtedy czyste tylko powietrze.
Opublikowano
kanał miedzy deklem a miska ma byc drozny,korkuje tylko odzysk ktory jest wpięty w kolektor ssący( kolektory od m52tu i m54 sa inne od m52 ), cisnienie bylo by jak bym zakorkował ten do miski-tak mi sie wydaje.