Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W mojej e61 mam zamontowane tylne lampy LCI ale podłaczone przez moduły tzw "Bruce" a z racji że wymieniłem ostatnio moduł świateł na LMII i chcę teraz podłaczyć je prawidłowo wg schematu "retrofit" . Czy możliwe jest prawidłowe podłaczenie lamp tylnych LCI bez wymiany reflektorów przednich?

Wg w/w schematu trzeba przepinować złacze X12 modułu świateł i wpiąć w nie dodatkowe cztery przewody od lamp tylnych .

"For all cars.

Dismantle plug X12 from the light module and reconnect

the cables as follows:

– pin 25, GR/GN, to pin 63

– pin 40, GR/BL, to pin 11"

Sprawdziłem schematy WDS i piny 25 i 40 są odpowiedzialne za reflektory przednie a ja nie zmieniam reflektorów przednich i jeśli nie przełoże tych pinów w pozycje 63 i 11 nie będę mial możliwości podłaczenia przewodów od lamp tylnych które trzeba wpiąc właśnie w pinu 25 i 40 ??

Nowy+obraz+mapy+bitowej.jpg

Moje pytanie w jaki sposób można to podłaczyć ?

Opublikowano

Jakby co to mam te kabelki do sprzedania.

Oryginal.

Przepinasz kostki, do modulu ciagniesz jeden kabel i programujesz.

To wszystko

Opublikowano

również mam org. zestaw kabli :D

do modulu ciagniesz jeden kabel i programujesz

w przypadku e61 trzeba poprowadzić cztery kable do modułu ...( w e60 dwa kable )

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja osobiscie zmienilem rowniez przod.

Zapomnialem sprawdzic ale sprobuj podlaczyc przednie ringi z 25 i 40 na 63 i 11 a tylniekabelki od klapy pod 25 i 40 wedlug instrukcji.

U mnie przod byl podlaczony fabrycznie pod 63 i 11. auto z 02-2007

• 1 rok później...
Opublikowano

Odświeżam temat

Może ktoś powiedzieć czy trzeba zamieniać piny w module świateł i prowadzić dodatkowe przewody od tylnych lamp, jeżeli chcemy tylko tył podłączyć prawidłowo?

Moje auto to E60 z 12.2006 z fabrycznym LM2.

Opublikowano
Odświeżam temat

Może ktoś powiedzieć czy trzeba zamieniać piny w module świateł i prowadzić dodatkowe przewody od tylnych lamp, jeżeli chcemy tylko tył podłączyć prawidłowo?

Moje auto to E60 z 12.2006 z fabrycznym LM2.

Tak!!!