Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chcę montować głośniki systemowe z przodu E-36. Wybór padł na firme DLS, gdyż ich brzmienie najlepiej mi pasowało w porównaniu z innymi firmami. Jednak nie chcę ich tylko założyć, ale również wygłuszyć miejsce w błotnikach. I w związku z tym piszę to zapytanie. Czy ktoś to robił? Niewiem jak się do tego zabrać i jakich materiałów użyć (maty, klej itp.) Ma ktoś jakiś pomysł? Czy praca się opłaci i będzie dużo lepszy efekt?
Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano
dolaczan sie do pytania czy miejsce za glosnikiem jest to komora zamknieta czy glosnik jest tylko osloniety ta pianka a gra w calej przestrzeni blotnika.tzn. czy jak zdeje blotnik to zobacze tyl glosnika ,bo jesli tak to mysle ze trzeba bylo by zrobic za glosnikiem komore zamknieta a tu jest duzo roboty +sciaganie blotnikow. dlatego prosze o wypowiedz ludzi co sciagali blotniki ?ewentualnie zdjecie e36 bez blotnika?pozdrowka
Opublikowano

Witam.

Napewno wygłuszać zawsze się opłaca bo dzwięk odbijający się od blachy cięgiełek i innych takich zniękształca się i traci się efekt. Niewiem jak jest w tym modelu bo mam E30 ale napewno po sciągnięciu błotnika nie zobaczysz głosnika poniewarz głosnik jest w dolnej częsci słupka który jest elemętem zamkniętym (wiem to napewno jestem blacharzem i robiłem kilka takich bestyjek ale nigdy jakoś nie przyglondałem się co tam w tym słupku jest). Dla osiągnięcia jak najlepszego efektu najlepiej dowiedzieć sie ile przestrzeeni wymaga głosnik,a potem zrobić coś w kształcie uciętej butelki i wykleić to matą ja tak mam zrobione tule że w drzwiach(poprostu zrobiłem "matryce"wyłorzyłem ją włóknem szklanym kilka warstw zrobiłem mocowania a na koniec wykleiłem wszystko matą)efekt jest bdobry przynajmniej nie słychać cięgiełek od zamka i blacha nie dzwoni.

Pozdrawiam i powodzenia.