Skocz do zawartości

e36 320 full OBC i komunikat check control inactive see user

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam pojawia mi się komunikat na komputerze check control inactive see user's manual o co chodzi?

Edytowane przez xxxblackpumaxxx

czarno... nisko... i szeroko...BMW Bokiem Możesz Wszędzie
Opublikowano

brak połączenia z checkiem bądź go nie masz ? ,sam dokładałeś ? czy fabryczne obc

I popraw tytuł FORMAT TYTUŁOWANIA WĄTKÓW!! -http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
  • Autor
prawdopodobnie fabryczne bo nic nie dokładalem... jestem drugim właścicielem w kraju, a poprzedni nie dokładał taką przyprowadził z niemiec
Opublikowano
a wcześniej check kontrol działał ? jeśli tak to posprawdzaj wszystkie bezpieczniki może gdzieś tylko zgubił zasilanie ,chyba że go nie było a skasował ci się komputer to trzeba ustawić żeby się z nim nie próbował łączyć
Opublikowano
  • Autor
nie wiem czy działał... auto mam dwa lata, tylko teraz zacząłem się bawić obc i poznawać jego ukryte funkcje itd. i zabrałem się za niego ustawianie. Wcześniej jak naciskałem check to wyskakiwały mi piksele jakby test wyświetlacza, czytałem trochę na forum i go odblokowałem i coś zmieniałem w teście 11. teraz poszedłem podłubać w teście zmieniłem na ENHEIT1 08 i wyskoczyło mi check control ok. czy to ustawienie może zostać? czy jeżeli będzie coś się działo z autem będzie mi pokazywało błędy?
Opublikowano

tak enheit1 ma być na 08 a enheit2 na f7 jeśli masz checka ,a żeby sprawdzić czy działa wykręć żarówkę jakąś włącz światła i kliknij na komputerze check :P

coś tam po szwabsku powinien wyświetlić że spalona żarówka

a te piksele co miałeś wcześniej to są jak enheit jest na 04 czyli check control jest wyłączony

Opublikowano
  • Autor
znowu nie trybi... poszedłem żeby zmienić enheit2 na F7 tak jak napisałeś bo miałem na FF no i na dzień dobry po przekręceniu kluczyka ''check control inactive see user...'' nawet nie zdążyłem zmienić na F7 no a jak zmienie to to samo...
Opublikowano
widocznie nie masz check control ,otwórz maskę zobacz czy masz czujnik poziomu płynu spryskiwaczy,badz czujnik poziomu płynu w chłodnicy (od dołu pod zbiorniczkiem by była wtyczka) bądź czy w tylnych lampach masz wszystkie piny we wtyczkach jeśli brakuje jednego pinu to znaczy że to zwykla instalacja i nie masz check control ,a jeśli okaże się że nie masz checka to ustaw enheit 04 i enheit2 na ff