Skocz do zawartości

e36 320 full OBC i komunikat check control inactive see user

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam pojawia mi się komunikat na komputerze check control inactive see user's manual o co chodzi? Edytowane przez xxxblackpumaxxx
czarno... nisko... i szeroko...BMW Bokiem Możesz Wszędzie
Opublikowano

brak połączenia z checkiem bądź go nie masz ? ,sam dokładałeś ? czy fabryczne obc

I popraw tytuł FORMAT TYTUŁOWANIA WĄTKÓW!! -http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
prawdopodobnie fabryczne bo nic nie dokładalem... jestem drugim właścicielem w kraju, a poprzedni nie dokładał taką przyprowadził z niemiec
Opublikowano
a wcześniej check kontrol działał ? jeśli tak to posprawdzaj wszystkie bezpieczniki może gdzieś tylko zgubił zasilanie ,chyba że go nie było a skasował ci się komputer to trzeba ustawić żeby się z nim nie próbował łączyć
Opublikowano
nie wiem czy działał... auto mam dwa lata, tylko teraz zacząłem się bawić obc i poznawać jego ukryte funkcje itd. i zabrałem się za niego ustawianie. Wcześniej jak naciskałem check to wyskakiwały mi piksele jakby test wyświetlacza, czytałem trochę na forum i go odblokowałem i coś zmieniałem w teście 11. teraz poszedłem podłubać w teście zmieniłem na ENHEIT1 08 i wyskoczyło mi check control ok. czy to ustawienie może zostać? czy jeżeli będzie coś się działo z autem będzie mi pokazywało błędy?
Opublikowano

tak enheit1 ma być na 08 a enheit2 na f7 jeśli masz checka ,a żeby sprawdzić czy działa wykręć żarówkę jakąś włącz światła i kliknij na komputerze check :P

coś tam po szwabsku powinien wyświetlić że spalona żarówka

a te piksele co miałeś wcześniej to są jak enheit jest na 04 czyli check control jest wyłączony

Opublikowano
znowu nie trybi... poszedłem żeby zmienić enheit2 na F7 tak jak napisałeś bo miałem na FF no i na dzień dobry po przekręceniu kluczyka ''check control inactive see user...'' nawet nie zdążyłem zmienić na F7 no a jak zmienie to to samo...
Opublikowano
widocznie nie masz check control ,otwórz maskę zobacz czy masz czujnik poziomu płynu spryskiwaczy,badz czujnik poziomu płynu w chłodnicy (od dołu pod zbiorniczkiem by była wtyczka) bądź czy w tylnych lampach masz wszystkie piny we wtyczkach jeśli brakuje jednego pinu to znaczy że to zwykla instalacja i nie masz check control ,a jeśli okaże się że nie masz checka to ustaw enheit 04 i enheit2 na ff