Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich którzy kliknęli z chęcią pomocy potrzebującemu:)

Mam taki oto problem z centralnym zamkiem:

Nie dziala w drzwiach kierowcy tzn... Gdy przekręcam kluczyk nie ma żadnej reakcji, nie zamyka ani nie otwiera zamka w drzwiach pasażera ani w bagażniku. Natomiast gdy np siedzę w samochodzie i nacisnę zamknięcie od drzwi pasażera zamykają się zarówno drzwi lewe jak i prawe. Nie wiem w czym może tkwić problem w lewych drzwiach, cały mechanizm chyba jest ok skoro drzwi lewe się zamykają po zamknięciu drzwi prawych. Podejrzewam winę w jakimś czujniku czy kablu lecz nie wiem jak sie za to zabrać bedąc zielonym w tym temacie. Może ktoś już miał podobny problem i podpowie za któe kabelki trzeba pociągnąć. Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam! Zablokuj zamek w drzwiach tak jak by były zamknięte wciśnij stycznik w słupku, ruszaj drzwiami i próbuj jeżeli w jakieś pozycji zadziała to wina kabli między drzwiami a kabiną, sprawdź czy są całe i w ogóle. jeżeli to nie pomoże to zdejmij boczek drzwi i zobacz kable i stycznik w wkładce zamka.