Skocz do zawartości

E36 320i Tlumik koncowy z 323 do 320 z przepustnica! Kilka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Przeszukalem juz naprawde dosc duzo tematow i nadal nie uzyskalem jednoznacznej odpowiedzi... zakupilem tlumik dwururke od 323 e46 do swojej e36 z tego wzgledu ze to dwururka jakiej szukalem i z jedna rura do puchy koncowego, bo jak doskonale wiemy we wszystkich 2.5 2.8 do koncowki ida dwie rury a mi zalezy tylko na zmianie koncowego. Pomozcie mi panowie czy mam sie obawiac ze wzgledu na to, ze tlumik posiada przepustnice czy to cos zmieni, czy zwiekszy spalanie, czy zdlawi auto? Jak z dzwiekiem? Szczerze mowiac na poczatku myslalem ze ta klapka chodzi jakos mechanicznie, wlasnie od wyzszych obrotow a okazuje sie ze do niej jest specjalnie puszczone podcisnienie. Co zrobic, zostawic ja, wywalic, zaspawac otwarta? Panowie pomozcie bo juz mam metlik w glowie i obawiam sie ze moze byc lipa :/ a juz sie cieszylem :D

Wysyłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Co do samej klapki, dziala Ona tylko i wylacznie jakos silencer.

Wycisza wydech i tyle

sterowana jest podciśnieniem z kolektora

przyblokuj ją jako otwartą i nic się nie stanie