Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Chcialbym sie dowiedziec czy sa na forum uzytkownicy 320D E46 w automacie (steptronic - 5 biegow) i jakie maja spalanie oraz przyspieszenie. U mnie w trakcie jazdy po miescie wychodzi 9.8-10.1 l/100km, poza miastem 6.2 - 7.2 l/100 (zalezne od predkowsci). Natomiast jesli chodzi o przyspieszenie to wydaje mi sie ze jest cos nie tak. Poprzedni samochod (Laguna 2.2 Dci) przyspieszal bez porownania lepiej. Moce silnikow w obu samochodach podobne.

Pytanie: automat tak ma czy niepotrzebnie narzekam? Jakies sugestie?

Opublikowano
Jaki masz silnik ? 136KM czy 150 KM ?. Jesli jest tak jak opisujesz, że 2.2 dci wydawalo się zrywniejsze, to nawet w przypadku 136KM wrazenia powinny nie pozostawiać zludzeń, gdyż ów 2.2 dci to straszny kibel. Może należy sprawdzić przeplywomierz. Co do spalania to wydaje mi się imo zbyt duże - szczególnie w mieście. Ja mieszczę się na poziomie 7 - 8 l ( 150KM ) fakt, ze skrzynia manual
320d `02 by MT 184KM@406Nm
Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi, silnik 150 KM, porownanie z reno moze niezbyt trafne, fakt. :mad2:

Czy na komputerze wyjdzie ze to cos (brak mocy) jest spowodowane problemem z przeplywomierzem? Czy mechanik, ktory nie ma mozliwosci i wiedzy nt. 320d moze cos zdiagnowowac? Miesiac temu mialem jakies problem z czujnikami cisnienia, ale w serwisie wymienili.

Pozdrawiam.