Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ojciec poprosił mnie abym poszukał dla niego oryginalnych felg a najlepiej całych kół do jego X3 3.0i a ja zielonego pojęcia nie mam na co zwracac uwagę aby nie dac sie wrobic w zakup podrobek lub jakis regenerowanych połamańców.

Pytam zatem tutaj i bede wdzieczny za wskazowki na co zwracac szczegolna uwage przy poszukiwaniu oryginalnych felg?Jakies oznaczenia,szczegoly odrozniajace je od podrobek etc.

Z gory dziekuje za pomoc.

Edit:kurcze-post mi sie wpisal chyba nie tutaj gdzie trzeba.Prosba o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Opublikowano

W kazdym autoryzowanym salonie BMW znajdziesz katalog akcesoriów do X3. Podjedz, weź, wybierz - i szukaj na aukcjach.

Sugerowałbym ograniczenie się do 17 lub 18 cali - ale to tylko moje zdanie.

Powodzenia

Opublikowano

Tutaj masz wzory oryginalnych felg do X3 :

http://felgenkatalog.auto-treff.com/

18-tki fajnie wyglądają na x3 ale jeśli jeździsz bardziej po bocznych drogach to komfort jest słaby.Wtedy zdecydowanie lepiej kupić 17-tki

Na alledrogo ten sprzedawca ma dobre felgi

http://allegro.pl/listing/user.php?string=x3&us_id=3381539

Kupowałem u niego już 2 zestawy także polecam :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Gadałem z Ojcem i mówił ,że przy maksymalnym skrecie kół czuć , że obciera o nadkola.Tylko nie wiem c zy to wina szerokosci 255 czy profilu 55?
Opublikowano
A czytać umiesz ???? Spójrz wyżej..... :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Zdecydowanie tak :8) Fajnie jak by koledzy podali pare innych propozycji bo ciezko człowiekowi w tych czasach wierzyć w bezinteresowanosc :wink:

Opublikowano

I ok :cool2: :cool2:

Koniec pomagania koledze :nienie: :nienie: :nienie:bynajmniej z mojej strony :mad2: :mad2:

A najlepszym sprzedawcą i sprawdzonym od felg jest ASO BMW !!!

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco