Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w maju chce zabrać ojca do muzeum bmw (taki prezent urodzinowy) ale nie mam pojęcia czy trzeba jakoś wcześniej coś rezerwować czy wystarczy przyjechać kupić wejściówkę i po zabiegu? Jeśli ktoś był i wie jak to się odbywa to z góry dziękuje za info ;) Pozdrawiam
Opublikowano

W nadchodzące święta napewno będzie sporo odwiedzających, wybierzcie się już z rana -inaczej może Wam braknąć czasu, żeby wszystko zobaczyć.

Pozdro

Opublikowano

BMW-WELT - za darmo

BMW-Muzeum - coś koło 5-6 E od osoby

Olimpia Turm (wieża olimpijska, 6 minut piechotą w parku od BMW-Welt) = ok 5-6 Euro za wjazd od osoby

Parkujesz w BMW-Welt.

Na wszystkie 3 obiekty potrzebujesz CAŁEGO dnia, zaczynając powiedzmy od 10 rano.

Polecam następującą kolejność:

1. BMW - Muzeum

2. Olimpia Turm (restauracja na dole)

3. BMW Welt (odpoczynek, kawa, ciasto w kawiarence, drobne rozrywki, doskonały na zakończenie dnia wycieczkowego)

Jest jeszcze coś wspanialszego od BMW w Monachium (jako obiekt do zwiedzania oczywiście) - to jest Deutches Museum. Największe muzeum na świecie, z najprawdziwszymi obiektami typu CAŁE statki wraz żaglami i masztami w środku, układami planetarnymi, łodziami podwodnymi, samolotami. Wszystkiego można dotknąć i wieloma rzeczami się pobawić. Na zwiedzenie muzeum potrzeba tygodnia - na "przelotówkę" po muzeum trzeba cały dzień, parę minut w każdej sali. Zwiedzanie tego muzeum jest bardzo wyczerpujące (powolne chodzenie) - więc z marudnymi dziećmi po paru godzinach będzie ciężko.

Pozdrawiam

Opublikowano
Lecę do Monachium zaraz po świętach to wpadnę do tego Deutches Museum.Super jest :mrgreen: :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

A potem będzie płacz że do fabryki nie wpuścili... :mad2:

Zalecam zarejestrować się na wycieczkę po fabryce, pojechałem tak na pałę i wtopa. Welt i Museum zwiedziłem ale na fabrykę sie nie załapałem bo grupa 30stu osób tylko na raz i wszystko zarezerwowane z góry.

Na ostatnią minute zwolniły się dwa miejsca bo jakaś para nie dotarła a nas była trójka :duh: Mogłem wybierać - zwiedzić fabrykę lub porzucić żonę albo dziecko. :think:

Nie da się przekonać Niemca aby dziecko poszło jaki 31-wsza osoba :nienie:

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano
A potem będzie płacz że do fabryki nie wpuścili... :mad2:

Zalecam zarejestrować się na wycieczkę po fabryce, pojechałem tak na pałę i wtopa. Welt i Museum zwiedziłem ale na fabrykę sie nie załapałem bo grupa 30stu osób tylko na raz i wszystko zarezerwowane z góry.

To muszę ogarnąć temat żeby wszystko wypaliło bo szlag by mnie trafił jakby mnie nie wpuścili bo się nie zarejestrowałem...

Opublikowano

Po niemiecku lub angielsku rejestrujesz/zarezerwujesz się pod nr +49 89 12501 6001 lub mail [email protected]. Teraz przebudowują fabrykę i nie zobaczysz samego składania auta ale zobaczysz inne procesy włącznie z składaniem silnika :cool2:

Powodzenia ! Ja żałuję że nie wiedziałem :cry:

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano
Po niemiecku lub angielsku rejestrujesz/zarezerwujesz się pod nr +49 89 12501 6001 lub mail [email protected]. Teraz przebudowują fabrykę i nie zobaczysz samego składania auta ale zobaczysz inne procesy włącznie z składaniem silnika :cool2:

Powodzenia ! Ja żałuję że nie wiedziałem :cry:

Wielkie dzięki :) Pozdrawiam