Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Obecnie na X3 mam założone 235/50/18 . Czy mogę założyć oponki o jeden rozmiar większe , czyli 235/55/18 ?

Według przelicznika rozmiar 55 jest większy o 23.5 mm na średnicy . Może ktoś takich oponek używa ..

Prosze o podpowiedź

Opublikowano
Kończą się , więc I tak będę kupował nówki , więc większy profil powinien komfortu dodać :) Mam racje ?
Opublikowano

Taaa....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja tego rozmiaru nie zakładałem .Zawsze standard do X3 i powiem ci,ze nawet runfalty były ale tylko chwilę :duh:

Jak masz możliwość to załóż na próbę i zobaczysz jak się auto zachowuje.X3 niestety na innych niż standardowe zachowuje się źle wg mnie.Pływa jakoś,buja a o komforcie nie wspomnę.

Ja mam na lato 19-tki i jeżdzę na nich bo mi się tak podoba ale komfort...to :nienie: :nienie: szczególnie jak są jakieś boczne drogi :cry2: :cry2: :cry2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

W sumie to komfort jest , ale we Wrocławiu np mamy zaskakujace dziury w drogach :D więc boję się troszkę o felgi .

Fele są oryginal M , jak i zawieszka , więc dosyć wytrzymałe .

Opublikowano

No decyzja należy do Ciebie :mrgreen:

Zawieszenie w X3 jest dobre :cool2: a i sam testowałem takie M też trochę

Opublikowano
Do zimy jeszcze się na nich pokulam , a później się zobaczy :D Czyli nie powinny obcierać o nadkola ?
Opublikowano
Witam

Obecnie na X3 mam założone 235/50/18 . Czy mogę założyć oponki o jeden rozmiar większe , czyli 235/55/18 ?

Według przelicznika rozmiar 55 jest większy o 23.5 mm na średnicy . Może ktoś takich oponek używa ..

Prosze o podpowiedź

Odradzam Ci takie kombinacje - auto bedzie bardziej bujalo sie na zakretach. Licznik bedzie przeklamywal i zmieniasz srednice kol o ponad 3% (wydaje sie malo, ale to duzo) - to moze negatywnie wplynac na prace ABS i DSC w niektorych warunkach.

Opublikowano

Więc tak ... do tej pory ( do wczoraj ) przyzwyczajony byłem do takich opon i zawieszenia

http://img832.imageshack.us/img832/3204/p1090929d.jpg

Teraz muszę i tak zmienić styl jazdy :D

X na 18 wygląda ślicznie , ale jak mnie przypili to zmienię na jakieś ładne 17 :)

http://img24.imageshack.us/img24/6199/img2061ok.jpg

Opublikowano
Zgadza się.Na 18-tkach X3 wyglada super :mrgreen: :mrgreen: i ja na lato wrzucam teraz 18-tki a 19-tki idą na sprzedaż,bo jednak szału nie ma patrząc po poprzednim sezonie :mrgreen:
Opublikowano
W ASO udzielą mi informacji , czy można używać takich opon :?: Chodzi mi głównie o systemy trakcji .
Opublikowano
Przez ten link jest zakaz zadawania pytania << jakie to felgi ?? >> :mrgreen: A ja zatem pytam , co ja mam za alusy :?: , bo ich w gamie brak :)