Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wczoraj na mrozie wcisnąłem przypadkowo przycisk od uchylania dachu. dach był lekko przymarzniety i przy uchyleniu wyskoczył błąd dachu. nastepnie dach w ogóle nie chciał sie zamknąć. trzymałem wcisniety przycisk od dachu przez kilkanascie sekund i zamknąłem go awaryjnie ale przy awaryjnym zamknieciu dachu roleta za kazdym razem się odsuwa. Przy kazdym odpaleniu auta wyskakuje błąd dachu. rano udało mi sie zasunąć rolete, poprostu zadziałał przesuwacz, z tym ze dachu nie da sie odsunąć normalnym trybem. reaguje tylko na kilkunastosekundowe przetrzymywanie wcisnietego przełacznika. wygląda na to ze mechanizmy wszystkie działają. jak sobie z tym poradzic? czy wystarczy skasować ten błąd? czy trzeba kalibracje przeprowadzic?
Opublikowano

witam

też mam panoramę i pare razy mi zimą lód przyłapał ale sie otwarła i nic nie wyskoczyło może wystarczy tylko skasować :roll:

Opublikowano
Też ostatnio tak zrobiłem ale na szczęście nic się złego nie stało jedyne co mnie denerwuje to na dziurach dach lekko lata i hałasuje...Pozdrawiam
Opublikowano

problem rozwiązany. przy wystepującym błedzie dachu trzeba wykonać test urządzenia. nalezy wcisnąć i trzymać przycisk od uchylania dachu po 30 sekundach otwiera sie roleta nastepnie uchyla sie dach roleta sie zasuwa , odsuwa , otwiera sie dach całkowicie, zamyka, zamyka sie roleta. nastepnie puscic przycisk, wyłaczyć zapłon i gotowe. Dach działa jak należy i błąd juz nie występuje.

pozdrawiam