Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich , jestem w posiadaniu bmw e38 4.0i 1994 , problem jest taki gdy rano odpalam auto w zime cale drzy nie rowno chodzi jak by mial wyleciec silnik niechce jechac , kiedy uda mi sie ruszyc ,to nie reguje zawsze na dodawanie gazu jak by byly dziury , jak by palil na dwa gary nic sie nie zbiera tylko glosno chodzi jak sie rozgrzeje to czasami przestaje ale to nie zawsze , silnik czy zimny czy cieply slabo trzyma obroty np 200obr/min i caly drży a czasami trzyma 200obr/min i nic cichutkno jak by go nie bylo a jak sie zdarzy to nawet te 700 obr/ trzyma, pojechalem na kompa u fachowca i wykazalo mi dwie sondy czy one sa za to odpowiedzialne ? Czy cos jeszcze ?

PROSZE O ODPOWIEDZ Z GÓRY DZIEKUJE

Opublikowano
Tak sonda też jest odpowiedzialna za prawidłową mieszankę, ale pierwsze co zrób to sprawdź czy nie masz w miejscu świec oleju, jest to bardzo częsty przypadek, że olej z klawiatury przez nieszczelną uszczelkę dostaje się do świec i auto chodzi na zimnym silniku jak traktor. Do tego 200obr to stanowczo za mało...
  • 2 miesiące temu...