Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zauważyłem dzisiaj, że przy pełnym bucie oczywiście na biegach od 4 wzwyż econimzer sie nie domyka do końca. Im wyższy bieg tym bardziej strzałka odstaje od 20. Słyszałem gdzieć z czym to może mieć związek jednak było to dawno i zapomniałem.
Sprzedam:
Opublikowano

Mi tez nie domyka na >4.

Mimo to, wszystko chyba jest ok.

Testem porownawczym jest but na 3-cim biegu.

Wtedy nie powinien schodzic ze wskazania 20l.

Brak takiego wskazania sugeruje zle mierzaca przeplywke.

Poszukaj na forum, albo jeszcze lepiej na googlu :D.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Witam zauważyłem dzisiaj, że przy pełnym bucie oczywiście na biegach od 4 wzwyż econimzer sie nie domyka do końca. Im wyższy bieg tym bardziej strzałka odstaje od 20. Słyszałem gdzieć z czym to może mieć związek jednak było to dawno i zapomniałem.

Przecież to jest normalne. Maks co sie da wycisnąć na szostće to ok 12-13l/100

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Mi tez nie domyka na >4.

Mimo to, wszystko chyba jest ok.

Testem porownawczym jest but na 3-cim biegu.

Wtedy nie powinien schodzic ze wskazania 20l.

Brak takiego wskazania sugeruje zle mierzaca przeplywke.

Poszukaj na forum, albo jeszcze lepiej na googlu :D.

Nie wiem czy na 3 też nie brakuje kolo 1-2 . Jak byłem pod kompem w zeszłym roku to wyszło ze jest za małe ciśnienie doładowania o ok 5% przy wyższych obrotach i to właśnie może być spowodowane przepływka... No nic trzeba będzie jeszcze raz zrobić test i przyjrzeć się trzeciemu biegu. Dzięki !

Sprzedam:
Opublikowano

Zainwestuj te 40 zl na kabel z allegro + 10 zl na pliki z Chomika i bedziesz mial "zestaw diagonostyczny" w domu :)

Pozdro :D

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Chyba raczej koło 200 a i inpy do n47 nie znajdzie tak łatwo na necie . W poniedziałek mam dwie jedynki z n47 sprawdze i dam znać jak tam wychodzi

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Dokładnie, sam kilkoma jeździłem.

Czy odpięcie przepływki da mi odpowiedź czy jest uszkodzona ?

Niektorzy probowali i wdzieli poprawe po odpieciu wadliwej przeplywki.

Ale czy to jest obiektywna diagnoza, to ja bym sie klocil :)

Poszukaj kogos ze sprawna z forum w twojej okolicy i podmien na dzialajaca dla testow.

Opublikowano
Mało widuje 318d Lci w mojej okolicy.. Gdyby nie kosztowała ponad 1000 po prostu bym ja wymienił.

Jesli masz srodki na zakup to jest myk na zakup nowej przez neta.

Kupujesz, sprawdzasz czy dziala/jest poprawa i wtedy decydujesz czy bierzesz.

Jesli poprawy nie bedzie to o ile jej nie ubabrasz/uszkodzisz to mozesz ja zgodnie z polskim prawem odeslac.

• 2 lata później...
Opublikowano
Odgrzebałem temat i mam pytanie. Mam silnik m47, 2006r i zauważyłem, że ekonomizer zamyka się na każdym biegu, nawet na 6. Dziś jadąc autostradą i przyspieszając z max dociśniętym gazem na 5 biegu, a przy kolejnej próbie na 6 biegu ze 100km/h w górę, ekonomizer dochodził do max. Latem nie było tego - na 5 biegu był na ok 17l, a na 6 ok 15. Nie wiem, czy przyczyna tkwi w niskich temperaturach (więcej tlenu w powietrzu), czy czegoś innego. Wszystkie parametry auta są ok. Jak Wy macie?

-------------------

Artur