Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaobserwowałem w swoim X3 (silnik 20d, skrzynia 8-biegowa automatyczna) następujący problem- nawet przy dość dynamicznym przejechaniu odcinka około 15-20 kilometrow wskaznik temperatury nadal nie dochodzi do polowy skali, zatrzymuje sie w okolicach 1/4 skali, moze troche wiecej. Pytanie brzmi :): czy ten typ tak ma? Czy może to wynikać z niskiego przebiegu (niecałe 3000km)? Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem w swoim X3?

Na co dzien uzytkuje tez XC90 z silnikiem 2.4 diesel i on nagrzewa się dosłownie w mgnieniu oka, po 3-4 kilometrach.

Opublikowano
A w volvo nie podaje Ci przypadkiem temp wody? Bo X ma, wydaje mi sie, kontrolke temp - tyle ze oleju. Kazdy diesel sie dlugo nagrzewa. U mnie przy bardzo spokojnej porannej jezdzie tez temp wskazuje lekko pow 1/4 po przejechaniu 10km
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
Fakt, wlasnie zajrzalem do instrukcji Volvo i podaje "temperature plynu w ukladzie chlodzenia silnika"