Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od wczoraj stalem sie posiadaczem bmw z4 z 2004 roku. Gdy ja zobaczylem od razu sie zakochalem w niej itp, ale nie mowa tutaj o moich uczuciach. Autko sciagalem z bawarii, ladnie kupilem celne, wsiadlem i zatankowalem do pelna, jako ze do domu mam 800 km to oczywiscie musialem w drodze jeszcze raz lac do baku. Okej, jade sobie, jade, luzow na kierownicy zadnych wszystko cacy. Zjezdzam z autostrady. Pyrkam sobie powoli do domku, wszystko super, ucieszony jak dziecko. Jednak jest cos co mnie meczy. Spod maski gdy lekko trzymam noge na pedale gazu tak jakby cos gwizdze, piszczy itp. Slychac to tez gdy wylaczam samochod(tak mi sie wydaje, ze to ten sam pisk), ten pisk wystepuje tylko na lekko wcisnietym pedale gazu i miedzy obrotami 2000 a 3000. Jakies podcisnienie spadlo czy co? Autko jezdzi normalnie, ale lepiej zapobiegac niz leczyc... :)
Opublikowano
Mam nadzieję, że nie. Zacząłbym od najprostych rzeczy. Sprawdź dokładnie całą rurę od dolotu, w starszych Z4 zdarzają się pęknięcia i takie właśnie symptomy - gwizd przy lekko wciśniętym gazie. Koszt ok. 300 PLN.
20141104_063438-1.jpg
Opublikowano
Zobacze ta rure wieczorem i na pewno napisze czy to bylo to. Mozna ja czyms skleic czy trzeba kupowac nowa? Sa jakies zamienniki czy tylko serwis? Aha i mam jeszcze jedno pytanko. Mam troche ubrudzony dach. Moge go wyprac odkurzaczem na mokro czy nie bardzo?
Opublikowano
Okej juz zrobilem ten chory gwizd. Okazala sie to jednak rura od filtra do przepustnicy, tymczasowo sklejona szkotem, ale na razie go do srodka nie wsysa wiec moze byc :D
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
co do mycia dachu, to polecam zwykly plyn do mycia naczyn i gabke, ja tak myje dach, szkoda byloby mi go traktowac odkurzaczem :) Do tego dobry impregnat i mysle, ze takie potraktowanie dobrze mu posluzy