Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taka sprawę ,ostatnio zauważyłem ,ze na każdym biegu po przekroczeniu 2,5 tys obr. auto zamiast przyspieszać to nie zbiera sie jak należy tylko obroty szybko rosną i dziwnie zaczyna wyć ,,czy to turbina pada???Poza tym wszystko jest ok,auto normalnie pracuje i odpala?? :( Regenerowałem juz pompę wtryskowa (silnik 2000D)

viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano
a może się ślizga na sprzęgle??? skoro obroty rosną a nie przyspiesza to raczej więcej niż pewne że to się ślizga
Opublikowano

nagraj ten dzwięk bo wycie nie wiadomo co znaczy.

Auto dymi? jest olej ? sprawdz najpierw coś w aucie. Zajrzyj pod maske i moze posłuchaj co wyje.

szukam
Opublikowano
Wszystko jest ok ,olej jest nie kopci,pracuje równomiernie na wolnych obrotach,przy ruszaniu nie dusi ani nie szarpie ,,tylko gdy wciśniesz gaz zbiera sie a gdy przekroczy 2,5 ,szybki skok na 3,5 do 4,0 obr a auto nie przyspiesza jak powinno ,,a dzwiek jest taki jak bym mial lekko sportowy tlumik,a ja nic takiego nie mam ...No nie wiem bardziej buczy nie wiem jak to opisac..
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.