Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od razu prosze o zrozumienie i jesli w zlym miejscu to przeżucenie do wlasciwego działu.

Posiadam auto, ktorego stałem sie właścicielem przez przypadek kilka dni temu (ktos mi oddal za długi)

chce je spieniezyć i nie wiem ile moge za nie wolac bo rozżut na allegro jest ogromny

BMW e39 530d automat 2001 rok 193KM

srebrna oryginalny i pelny M-pakiet

czarna skora z pamięcią

czarna podsufitka

xenon

szyber

navi i TV 16/9

webasto

parktronic'

zimowe kola 16 aluminowe (brak letnich- zaastanawiam sie nad zakupem oryginalnych styling 66 aby ladnie na foto sie prezentowaly)

minusy to brak jednej linii na wyswietlaczu kilometrow w liczniku i brak halogenów przednich

auto jest zarejestrowane w Polsce

przebieg- nie ma znaczenia :) jak ktos chce wierzyc ze 12 letni diesel robil po 14 tys km rocznie to może byc na liczniku i 180tkm

bardzo proszę o wycene znawców tematu jaka cene wystawić na ten samochód mniej wiecej...

Opublikowano

poki co strasznie brudna wiec nic nie widac ale zdjecia to niewiele pokaża bonie jest problemem "przygotowac" auto.

Mialo malowane kilka elementow- normlane przy tak starym aucie

na allegro patrzylem ale zadne auto nie jest wyposażeone we WSZYSTKO to co moje- tzn jak jest szyberdach to nie ma webasto, jak jest cos to nie ma czegos innego- jest jedna na fullu ale nie ma M-pakietu.

moja ma naprawde wszystko i glownie o to mi chodzi przy wycenie

danielxc717 10-18 tyś???? czemu tak mało ??? na allegro nie ma tańszej niż 20 tys plus opłaty i zadna nie jest na prawdziwym FULLu

Opublikowano

Wiesz.. Wypisałeś x rzeczy. Jest to auto od kogoś kto nie miał gotówki na spłatę jakiś tam rzeczy, a więc zakładam że na auto też za bardzo kasy nie posiadał (tak sobie myślę) przy dieslu odkładanie napraw grozi poważniejszą usterką jak i ogólnie przy tym modelu. Szczególnie zawieszenie. Napisałeś co ma. Nie napisałeś stanu w jakim jest auto. Fotki można pokazać nawet zagruzowanego bo my nie jesteśmy klientami tylko ocenimy jak wygląda w jakim stanie są skóry i blacharka pod względem bezwypadkowości i to też mniej więcej to co można ze zdjęć wywnioskować.

Jak chcesz więcej niż tą kwotę to życzę powodzenia. Teraz diesle coraz mniej się sprzedają bo to się po prostu nie kalkuluje. Do tego tu mamy do czynienia z dużym dieslem. Masz pewnie prawdziwy przebieg co ludzi też będzie odstraszać jeśli pękła granica 300tys. Możesz wystawić za więcej ale możesz mieć problem ze sprzedażą. Takie są realia podyktowane przez handlarzy.

Opublikowano

Zgadzam się z danielxc717, że zaniedbane auto mooocno traci na wartości.

Ale taki egzemplarz zdrowy, niezajeżdżony, wyglądający dobrze i ze sprawnym wyposażeniem (btw., to na pewno nie jest full ;) ), moim zdaniem byłby warty nawet 25k. A czy sprzedasz szybko, czy jest popyt na diesle itp? Moim zdaniem zawsze jest popyt na dobrze zachowane egzemplarze, a jak jeszcze wyposażenie jest fajne to już w ogóle. Pytanie tylko czy twoje auto takie jest. Jeśli nie, wspomniana przez kolegę kwota jest realna.

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano

hmm.

na zdjeciach bedzie sie prezentowac jak ten http://moto.allegro.pl/m-pakiet-bmw-e39-530d-193km-sedan-skora-xenon-max-i3087073237.html

skory tez beda w idealnym stanie

to ja wam teraz powiedzialem o pochodzeniu i że auto mialo historie "lakiernicza" mierzylem czujnikiem- jest malowane ale bez szpachli.

panowie- KAZDE auto zanim trafiło na allegro nie wyglładało tak jak na fotkach- to oczywiste- i uwierzcie mi ze jak bede sprzedawal to auto to bedzie wygladac super.

stan techniczny- nie znam nie powiem ani dobrze ani zle.

moze inaczej zadam pytanie

Ile jest warte ślicznie prezentujące sie, z idealnym lakierem i skórami w perfekcyjnym stanie z przebiegiem na licnziku (wg życzeń) z NAJBOGATSZYM na całym allegro wyposazeniem BMW e39 M- pak 2001r 3.0d automat...

gadam teraz mailowo z jednym gosciem z allegro co ma jakiegos tam M-paka z gorszym wyposazeniem do opłat i wystawiony za 27 tys i mowi ze ludzie dzwonia i ich cena nie odstrasza.

na serio sam juz nie wiem jaka cene zrobic.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wrzucaj na licytacje, będzie łatwiej.

Daj sobie minimalną cene wynoszącą tyle i wart był ten dług za który przejąłeś samochód i po kłopocie :wink:

Opublikowano
Co do wyposażenia, to wrzuć VIN (może być już rozkodowany) to bedzie pełna lista, to już łatwiej porównac niż na podstawie tylko kilku przykładów. No i jakieś foto jednak by się przydało, chociaż tak poglądowo... :wink:

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.