Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie pare słow o tym samochodzie już powiedziano tutaj ale chciałem dodać to do właściwego tematu; viewtopic.php?f=73&t=153312&p=1556662#p1556662

tutaj pare fotek z przed wypadku ...

proszę o jakieś wskazówki co do kupna takiego autka ;)

Profesjonalna modyfikacja oraz regeneracja reflektorów BMW + sklep xenon

htps://web.facebook.com/proretrofit/ Zapraszam !

Opublikowano

Vehicle: 2008 BMW 5-Series 528xi (WBANV13518CZ53604)

Event Date Event Location Odometer Reading Data Source Event Detail

05/31/2008 PLAINVIEW, NY Motor Vehicle Dept. REGISTRATION EVENT/RENEWAL

07/14/2008 NY 1mil Motor Vehicle Dept. TITLE

10/23/2008 PLAINVIEW, NY 8,022 mil Independent Source INDEPENDENT INSPECTION/THEFT DETERRENT EQUIPPED

11/03/2009 NASSAU COUNTY, NY State Agency COLLISION WITH ANOTHER VEHICLE (Case #:33230594)

12/09/2009 NY Auto Auction AUCTION ANNOUNCED AS SALVAGE, EXTENT OF DAMAGE UNKNOWN

01/07/2010 NY 23,815 mil Auto Auction REPORTED AT AUTO AUCTION

01/13/2010 NY 20,344 mil Motor Vehicle Dept.

TITLE REBUILT/REBUILDABLE SALVAGE

POSSIBLE TOTAL LOSS - VEHICLE TITLED/REGISTERED TO AN INSURANCE COMPANY

Zgłoszona kradzież przy 8 tys mil. Rok później wypadek. Niezgodność w przebiegu to raczej pomyłka niż jakiś wałek.

Profesjonalna modyfikacja oraz regeneracja reflektorów BMW + sklep xenon

htps://web.facebook.com/proretrofit/ Zapraszam !

Opublikowano

Weź sobie wszystkie informacje w całość, zrób sobie obraz od początku do końca historii tego auta i będziesz miał odpowiedź.

Ktoś kupuje auto w USA w styczniu 2010r. 528xi z 38 tys km przebiegu w stanie jak widzisz na obrazkach. Załóżmy, że pół roku zajmuje mu doprowadzenie tego auta do stanu używalności, choć po przekrętasach z Newburgha założyłbym nawet rok. Gość ma auto do dyspozycji na początku 2011r. Przez 2 lata robi niecałe 16 tys km, samochód użytkowany w firmie, gdzie dołożył jeszcze do ceny 23% VAT i instalacje LPG, co implikuje fakt, że raczej ten samochód nie był sprowadzany na handel, tylko na własny użytek. Znając realia cenowe i zakres jego prawdopodobnej naprawy (pytanie jakiej jakości była naprawa) cena tego auta wyszła go sporo wyżej niż w tej chwili chce za ten samochód dostać. Po chłopakach z Newburgha raczej tego auta tanio jak na uszkodzenia nie kupił, bo aukcja miała opiekuna/ów.

Zadaj sobie pytanie, znając powyższą perspektywę, w jakich okolicznościach chciałbyś taki samochód sprzedać, robiąc nim przez 2 lata z dołożonym gazem pewnie gdzieś za 5 tys zł, tylko niecałe 16 tys km ?

Moja 535xi też rok stała i zrobiła w tym czasie 100km, aby nie zniszczyć hamulców, ale ja tego samochodu dla siebie nie ściągałem, choć już ten fakt się zmienił, bo muszę też coś amortyzować, więc niebawem przekonam się, co warty jest silnik N54 z napędem na cztery kapcie. Ale co innego tak znikomy przebieg gdy ktoś ten samochód ściągał dla siebie. Takie moje przemyślenia, niczego nie sugeruję, bo nie wiem w jakim stanie jest samochód i czy warty jest zakupu!

Do sprzedania: - E60 535xi LCI USA 2008 MT

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=222639

Dla amatorów "rynkowych" cen E60 535i/xi taka mała przestroga:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=1983450#p1983450