Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem 118d (e81), z końca 2008 po lifcie. Kupując auto sprzedawca zapewniał, że na wyposażeniu jest autoalarm. Dioda w lusterku nie miga, chociaż zamontowane lusterko wygląda na wersję z autoalarmem. Mam pytanie do znawców, jak sprawdzić czy w aucie jest autoalarm? zaznaczam, że auto nie było kupione w kraju, bo krajowe wystarczy otworzyć z kluczyka i otworzyć drzwi. Czy jeżeli w lusterku dioda nie miga, to znaczy że alarmu brak w aucie, czy może sama dioda się przepaliła?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam wszystkich Klubowiczów

Opublikowano

Z moich doswiadczen wynika, ze diody sie nie uszkadaja :)

Wez sobie sprawdz po VIN'ie czy masz fabrycznie montowany alarm.

Jesli sprzedawca (komis, od prywatnego ciezej) cie oszukal co do wyposazenia to mozesz negocjowac cene.

Nawet 2 lata po zakupie.

Przy odpowiednim samo zaparciu i kilku wizytach w sadzie, mozesz nawet zwrocic samochod do komisu :).

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Dzięki Zetro za odpowiedź. Na jakiej stronie mogę sprawdzić po VIN-ie czy fabrycznie zamontowany był alarm?

p

• 5 miesięcy temu...