Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam BMW E39 523i z 97r. Mam do niej tylko jeden kluczyk, który pasuje tylko do stacyjki. Jeden z użytkowników tego forum ma do sprzedania 2 kluczyki ze stacyjką i wkładki do zamków. A co trzeba by jeszcze przełożyć żeby działał też centralny z pilota?
Opublikowano
Rozumiem że masz tylko jeden kluczyk, który pasuje do stacyjki ale nie do zamków w drzwiach tak? Jak bedziesz zmieniał zamki i stacyjke na te dwa nowe kluczyki to pestkę Imobilajzera trzeba będzie przełożyć do jednego nowego kluczyka z twojego obecnego a drógi kluczyk zakodować do istniejącego imobilajzera raczej.Niech mnie ktos poprawi jak się mylę
Opublikowano
No sytuacja jest taka jak napisałeś. Z immobilajzerem raczej sobie jakoś poradzi mój mechanik ;) Tylko pytanie jak by to zorbić żeby od razu centralny działał z pilotów w kluczykach zakupionych przeze mnie? Trzeba by jeszcze jakiś sterownik tego centralnego zamka z tamtego samochodu czy jak?
Opublikowano

Wydaje mi się że na pewno wystarczy zakodować nowe kluczyki do centralki, tak jak to się robi standardowo i będzie wszystko śmigać. Ja dorabiałem nowy kluczyk i nie miałem z tym żadnego problemu. Instrukcja jak to się robi:

1. wsiadamy do auta i zamykamy drzwi

2. przełączamy kluczykiem na pierwszy poziom stacyjki na kilka sekund (1. poziom czyli kontrolka airbag)

3. wyjmujemy klucz

4. wciskamy przycisk otwierania

5. trzymając przycisk otwierania, klikamy trzy razy przycisk zamykania i dopiero puszczamy przycisk otwierania

To że kluczyk się zaprogramował poznasz po tym że zamknie ci się samo automatycznie auto i otwoży z powrotem

Kolejny kluczyk trzeba zaprogramować zanim upłynie 30 sekund w ten sam sposób zaczynając od punktu 4

Po prostu kodujesz dwa jeden po drugim

Ja programowalem swoje dwa kluczyki jakiś czas temu, udało mi się za pierwszym razem w jakieś 20 sekund, nic trudnego, pozdrawiam