Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Jak w temacie, chcę kupić sprawna E30 z silnikiem 2.5 l. Benzyna z gazem lub sama benzyna. Na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie i na jaką kwotę się przygotować? Zależy mi na niezajeżdżonym silniku i układzie napędowym, blacharka może być do poprawek (wiadomo wiek robi swoje). Wiem, że przede mną dużo poszukiwań dlatego pytam się miłośników marki o wskazówki :)
Opublikowano

widze ze dopiero co zalogowałes aby tylko pytaniem zarzucic. po przegladaj galerie uzytkownikow, i sam po wnioskujesz :)

np. u Chomika ktory robi projekta na M, zobaczysz ile dziur powylazilo jakims cudem :mrgreen:

u mnie zobaczysz jak podloga wygladala, tam chyba pisalem na co zwracac uwage.

kolega wyzej dal Ci BDB linka.

jeśli planujesz swap, to jest paru doświadczonych użytkowników tj.

jarosz 318is

zmijas - robil chyba nawet touringu?

Kaczmar

croowab

bmw.wawa

ArturE30

i wielu innych :) ktorych mozesz pytac, jesli czegos nie wiesz.

Opublikowano
Dzięki bardzo za odpowiedzi :) Miewam problemy z dostępem do internetu... stąd to moje słabe zaangażowanie... Mam trochę czasu na zakup swojego wymarzonego samochodu... Zostawiam czas na poszukanie tego jednego, no i nazbieranie pieniędzy :) Chciałbym jeździć nim na co dzień a także ruszać w trasy ok 1000km... Zależy mi na mocy ale nie chcę nic zmieniać w oryginale. Swap nie wchodzi w grę dlatego chciałbym mieć autko z odpowiednią pojemnością i mocą z oryginału. Przeglądałem wiele ofert i E30 2,5l benzyna wydaje mi się najciekawszym rozwiązaniem ... Dodam też, że nie chcę jeździć pospolitym samochodem tylko czymś więcej... czymś co ma coś w sobie... a niewątpliwie E30 to ma :) Bo nikt nie przejdzie obojętnie obok zadbanej Bawarki z tego okresu :) Nie żaden lans tylko styl, który posiadają nieliczne konstrukcje :)
Opublikowano
Bardzo dobry wybor, touring jest z jeden z najlepszych E30 ktory mozna jezdzic, a silnik b25 bedzie dawal kopa. Niestety trudno juz znalesc takie auta, polecam szukanie na taki egzemplarz w DE.