Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powoli nadchodzi wiosna, temperatura na + a u mnie nadal -40 =.='

Wkurzyłem się i sprawdziłem dziś czujnik temp.

Pach - Nie ma go.

Dobra jedziemy dalej.

Rozkręcam nadkole, i? Pach - nie ma kabli =.='

Nie mam halogenów, więc żadna wiązka kabli tam nie idzie. Są tylko jakieś 2 (brązowo, niebieskie chyba) które idą czort wie gdzie. Pewnie do katapulty w razie :mad2: .

No nic. Idę w górę. A tam:

-wspomniane kabelki

-jakieś brązowe które idą sobie w blache xD (patrzałem na niektóre zdjęcia i inne Bmki też je mają)

-kable do kierunku

Ma ktoś może z was schemat jak wgl podłączyć na nowo kable, ew. skąd wychodzą? Mogą być foty...

Zderzak i macha są malowane co lekko widać po umyciu auta, więc jakiś frajer zabrał się za zdejmowanie zderzaka od `dupy strony` i elegancko musiał wyrwać wszystko co tam idzie. Bo tak to wygląda. Cud wgl że nadkole miało śrubkę - sztuk 1 - słownie : "JEDEN". Za to ze strony pasażera nie ma wgl nadkole - taka tam awangarda :DD

Mam klime auto - dzięki której ciągle mi wieje ciepłe powietrze na szpyry - nie ważne czy zima czy lato.

No i brak OBC. Ale to się zmieni za jakieś 7776000 sek.

Błagam was o pomoc, bo szkoda mi wydawać 13zł na jakieś urządzenie, które pokazuje *C przy jakiejś liczbie :D A tak to przynajmniej bd miał zabawe :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja chyba jestem za stary, bo nie wszystko zrozumiałem. Ale jeśli chcesz dołożyć termometr (zakładam, że zaopatrzyłeś się w czujnik temperatury, najlepiej wtyczką), to:

1. Wyjmujesz licznik i w lewą wtyczkę zegarów (X11176) wpinasz 3 kabelki. W gniazda 1 oraz 2. Następnie ciągniesz te kable do komory silnika i łączysz z czujnikiem temperatury

2. Zdejmujesz kierownicę i patrzysz na wtyczkę manetki kierunkowskazów (X32). Jeśli posiada ona 4 kable, to sprawa się kończy. Jeśli są tam tylko 3 kable, to z wcześniejszej wtyczki w liczniku (tej, gdzie wpiąłeś wcześniej kable w gniazda 1 i 2) wpinasz jeszcze jeden kabel w gniazdo 13. I ten z gniazda 13 ciągniesz do wtyczki kierunkowskazów i wpinasz w gniazdo nr. 1.

Ot i cała robota. Przy braku BC trzeba jeszcze dołożyć manetkę kierunków z przyciskiem BC. Bez tego temeratura nie będzie wyświetlana. No i kodowanie kompem.