Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, musialem wymienic lampe w swojej bmce, w reflektorze ktory hjest w samochodzie od nowosci wystepuje taka blaszka,

http://images04.olx.pl/ui/19/70/39/1327002246_305446139_4-BMW-E60-seria5-lift-komplet-lamp-xenon-Dynamic-kompletne-Auto-Moto.jpg

chodzi mi o ta mala, druga od lewej patrzac na zdjeciu obok przetwornicy.

Zakupilem lampe z 2005 roku, ona tego nie posiada, jaka roznica bo wiele lamp tego nie ma a niektore jednak maja ?

• Członkowie klubu
Opublikowano

Warto zwrócić uwagę, że jeżeli Twoje auto posiada fabrycznie reflektory dynamic a zamontujesz zwykłe xenony to stracisz funkcję samopoziomowania oraz skrętu...

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
A nie ma mozliwosci by po prosty wykrecic modul skretu z oryginalnej lampy, samopoziomowanie chyba jest sterowane osobno? Bo na ta chwile nie stac mnie na reflektor dynamic ktory z przetwornica i modulem kosztuje kosmicznie duzo.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Modułu skrętu z lampy dynamic nie zamontujesz do zwykłej lampy xenonowej. Lampa zwykła nie ma dodatkowych elementów do sterowania funkcją skrętu...

Poza tym lampa zwykła ma zupełnie inne sterowanie poziomowaniem niż lampa dynamic...

Tak więc musisz kupić np. gołą lampę dynamic i do niej przełożyć moduł skrętu... inaczej nie da rady.

Opublikowano
Raczej chodzilo mi o to, by pozbawic lampy skretnej modulu skretu, sprawic by przestala sie skrecac, czy jest taka mozliwosc ? aby lampy dzialaly ze soba bez bedlow w komputerze i uklad poziomowania dzialal nadal ?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Nie da rady. Jeśli usuniesz moduł skrętu to lampa przestanie skręcać oraz straci regulację wysokości wiązki światła... plus oczywiście pojawi się błąd na BC dot. funkcji skrętu...

Założenie zwykłych lamp xenon w miejsce skrętnych także wymaga ingerencji w instalację elektryczną auta oraz usunięcia $524.

Lampy skrętne sterowane są z innego obwodu w LM (LIN_BUS) po przez moduły skrętu w lampach.

Xenon zwykły bezpośrednio z LM.

Opublikowano

Dziekuje bardzo za wyczerpujace odpowiedzi, poza konkursem chcialbym sie zapytac czy te kable diagnostyczne do podlaczenia pod laptopa z allegro

http://allegro.pl/interfejs-kabel-diagnostyka-bmw-inpa-dis-cd-pl-i3043490677.html

warte sa wydania tych 50 zl, bede musial wymienic akumulator a z tego co wiem jezeli bedzie sie roznic parametrami od oryginalnego to trzeba go zarejestrowac w komputerze..

Plus jaki kabel najlepiej kupic, jaki interfejs wybrac, e61 2004 rok, chcialbym rowniez zakodowac albo przez kogos ( team viever ) albo samemu swiatla drl u siebie.