Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak nie dawno zakupiłem e39. Przy kupnie interesowałem sie wszystkim ( sprawy mechaniczne itd ) ale nie zwróciłem uwagi orginalny kluczyk. Sprawa wyglada tak ze normalnie odpala ale mam problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi. Mianowicie jak wkładam kluczyk do zamka i chce zamknąć wszystkie drzwi to kluczyk sie nie przekreca. Musze próbowac z 20cia razy aż w koncu załapie i zamknie auto a później to samo by auto otworzyć.

Ktos pewnie sie spyta czemu nie moge zamykać ani otwierać auta pilotem no i tu jest problem. Z ciekawości otworzyłem kluczyk i jak sie okazało w środku jest tylko taka mała jak pestka, czarny chip i nic po za tym a powinno być cos jeszcze by przyciskami na kluczyku operować danymi funkcjami. Jedyna żecz na jaka nie zwróciłem uwagi kupujac auto.

Co musze teraz zrobic by sterowac centralnym z kluczyka ? Wystarczy tylko dokupic ( o ile sie da ) płytke czy musze dorobic nowy kluczyk a jak wiadomo to nie bedzie takie tanie.

W zapasowym komplecie jest ten sam problem chodz tam juz nie ma pilota ale nie moge przekrecić zamka by zamknąć /otworzyc auto.

Za odpowiedz bede bardzo wdzieczny.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
najprawdopodobniej masz kolego uszkodzone wkładki w zamkach lub masz źle dorobione (wyfrezowane) klucze i załącza się sprzęgło w zamku. Co do dorobienia oryginalnego pilota to mogę pomóc. 510-253-968 lub www.autokluczyki.com.pl