Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, czy ktoś zdejmował drzwi z zawiasów w E60? Jak rozpić zawias by drzwi ładnie zeszły lub bynajmniej się poluzowały zebym mógł tam zaaplikować smarowidło. Porównując któregos dnia z kolegi E60 moje drzwi (wyjątkiem sa od kierowcy) poruszają się po zawiasach nieporównywalnie cięzej. Zauwazyłem to nie raz jak pasazer wysiadający normalnym ruchem machnoł drzwiami a one doleciały do zamka i koniec. Wygląda na to że zawiasy muszą być bardzo suche i sprawiają mocny opór. Chciałbym je nasmarować i jesli ktoś ma jakąś sugestie odnośnie smaru to również słucham :)
Opublikowano

Odkrecasz ogranicznik i dwie nakretki na klucz 13.Na górnym zawiasie jest nakretka od dołu,na dolnym od góry...

Następnie sciagasz drzwi do góry .

Opublikowano
no faktycznie są nakrętki :) ale niestety opór przy zamykaniu tworzy ten ogranicznik który wchodzi w drzwi przy zamykaniu. Ma ktoś jakiś pomysł żeby chodziło to z mniejszymi oporami? Smarowałem te ślizgi ale nie robi to żadnej różnicy... :(