Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, dziś jadąc zapaliłem swiatła, zegary a dokładnie wyswietlacze od daty/godziny i kilometrów przestały świecić. Wygloda to tak jak by podzielił wyswietlacz na połowe i lewa świeciła a prawa była całkowicie czarna, tak jest z obydwoma wyświetlaczami, podzielone są dokładnie symetrycznie na pół. Miał ktoś takie zdarzenie? Jak wykonac test żeby sprawdzić czy to chwilowe zawieszenie się tak czegoś czy może coś się spaliło?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hm, zacząłbym od power resetu, czyli klema zdjęta na jakieś 15 min... ciekawe tak btw
Opublikowano
Panowie sorry wielkie za zaśmiecanie forum ale auto postało pare godzin w garażu zamknięte, jak otworzyłem wszystko spowrotem działa... i ni cholery nie wiem czemu tak się zrobiło :?: jedynie mogę się cieszyć że nie spalone ale co było powodem i czemu wczesniej po zamknieciu i otworzeniu nadal były uszkodzone to nie mam pojęcia... :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie e39 kolego ;)

power reset działa niezależnie od modelu, a skutek ma częściej na nowszych modelach, ostatnio odzyskałem tak "zaginioną" i niezbędną do testu po programowaniu I- stufe (phase 1) w kilkumiesięcznej f30