Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. w moim e46 z silnikiem n42b18 jest następujący problem: gdy ruszę ze zbyt niskich obrotów powiedzmy 1-1,5 K RPM silnik tak jakby się dławił i zalewał. przez chwile nie reaguje na pedał gazu, szarpie silnikiem a obroty falują (400-800 RPM) tak ze niemożna wtedy nic zrobić. trwa to jakieś 5 sek po czym czasem jest normalnie i mona ruszyć oczywiście już z wyższych obrotów a czasem po prostu gaśnie. dodatkowo gdy jest zimny silnik zaraz po odpaleniu potrafią spaść obroty prawie do zera a potem chodzi normalnie i może się to powtórzyć kilka razy. Jeśli miał ktoś coś takiego albo macie jakieś pomysły proszę o pomoc
Opublikowano
Niestety, tutaj sami znawcy dieslow i r6 benzyn, niestety nie znam twojego silnika i sam tez mam problem o odpowiedz gdy pytam o problemy w swoim silniku ; )
Opublikowano

hehehhe aż tak źle nie jest...choć zgadza się, że większość postów to diesle i R6. Ja mam taki sam silnik, jednak nie mam takiego problemu z obortami, natomiast czytając posty czy to o benzynach czy dieslach najpierw swe kroki skierowałbym w strone przepływki.

pozdr

Opublikowano
możesz ją delikatnie przeczyścić a jak masz nieoryginalną to najlepiej wymień na BOSHA bo szkoda nerwów :mad2:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
mam następujące pytanie. czy uszkodzona przepływka może być powodem problemów z obrotami na zimnym silniku i dużego spalania? ( 13-15 l LPG) czy jeśli jest uszkodzona to po odłączeniu kostki powinno być lepiej i czy zaświeci mi się kontrolka check engine?