Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem ze ten temat byl juz poruszany nie raz, ale nie znalazlem odpowiedzi. Sciaglem nowa nawigacje 2013 professional i jest zapisana na komputerze jako typ *RAR-fil*.

Jak mam ja nagrac i w jakim najlepiej programie?

Z gory dzieki. ;D

Opublikowano
Moze za pomoco Windows Media Player.

Ja tak wypalam plytki i wszystko jest ok.

To nie jest odpowiedź na problem autora kolego...

1.Ten plik musisz wypakować winrarem ew. 7-zipemn

2.Nagraj najwolniej jak się da rozpakowany obraz płyty

3.Tematów w tym dziale jest o tym tyle ze szok :mad2: :mad2: Wystarczy poczytać :mrgreen:

Poza tym jak nie znasz podstaw nagrywania plików to musisz znaleźć forum o tym i tyle :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Na początku oczywiście wypakuj WinRarem :mrgreen:

1. Kup jakąś dobrą płytę DVD np. Verbatim

2. Zaznacz opcję verify i wypal soft programem ImgBurn z prędkością x1 (by uniknąć błędów).

3. Z płytką udaj się do samochodu

:cool2:

Opublikowano
Winrar czasem oznacza iso jako "swoje pliki"(dokladnie zalezy to od opcji wybranych podczas instalacji). Najlepiej sprawdz jakiego typu jest plik. Prosta sprawa (prawy klik na pliku i wybierasz wlasciwosci) tam znajdziesz "Typ pliku" jezeli to "Plik obrazu dysku (.iso)" to odrazu nagrywasz na plytce. Mozesz uzyc np burne4free. Jezeli kots podzielil plik na czesci, czyli masz *.part01 itp to rozpakuj winrarem i nagraj j.w.