Skocz do zawartości

problem z centralnym zamkiem - diała z opóżnieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów.

Szukałem na forum ale konkretnie tego problemu nie znalazłem. Mianowicie tak jak w temacie. Centralny działa z opóźnieniem.

Auto zamykam z przycisku wewnątrz i wysiadając kluczykiem na zewnątrz. Po ok 5 minutach otwieram autko pilotem. Wcześniej pilot nie reaguje. Tak samo jak z zamykaniem. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i zatrzaśnięciu drzwi pilot reaguje po ok 5 minutach. Po otwarciu auta pilotem i otwarciu drzwi ( wystraczy otworzyć i od razu zamknąć) pilot znowu potrzebuje 5 minut. Dodam jeszcze że posiadam 2 kluczyki i sytuacja jest taka sama na każdym z nich.

podpowiedzcie koledzy czy ktoś miał podobny problem ew gdzie i czego szukać?

pozdrawiam

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

Nic nie wymieniałem.

Zapomniałem dodać że latem jakiś kretyn zalał mi z tyłu auto. Nie wiem w jakim celu wlał mi pół wiaderka wody na podłogę. Obiłem mu troszkę buźkę wysuszyłem i po jakimś czasie od tego incydentu zaczęły się problemy. Może to trochę jakoś naprowadzi na problem.

pozdrawiam

Opublikowano
Nic nie wymieniałem.

Zapomniałem dodać że latem jakiś kretyn zalał mi z tyłu auto. Nie wiem w jakim celu wlał mi pół wiaderka wody na podłogę. Obiłem mu troszkę buźkę wysuszyłem i po jakimś czasie od tego incydentu zaczęły się problemy. Może to trochę jakoś naprowadzi na problem.

pozdrawiam

Skoro tak to pewnie gdzieś woda się dostała i robi zwarcie .Zobacz kolego czy tam gdzie została wylana woda nie ma kabli jeżeli tak po kolei musisz że osuszyć itp

Opublikowano

Ok a gdzie można kupić taką baterię do kluczyka?

i czy jakieś kable idą w podłodze po prawej stronie za siedzeniem pasażera?

pozdrawiam

Opublikowano
Ok a gdzie można kupić taką baterię do kluczyka?

i czy jakieś kable idą w podłodze po prawej stronie za siedzeniem pasażera?

pozdrawiam

Taka Baterie kupisz wszędzie :)Tzn w sklepie elektrycznym w Brico Marche Lub Nawet w kiosku ;p To jest dokładnie bateria CR 2016 3V ..A czy idą kable hmm trudno powiedzieć raczej coś obok koło dzwi w podłodze