Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam rano jak odpalę auto na wolnych obrotach pracuje dobrze jak włączę bieg i przejadę jakieś 400m silnik zaczyna się dławić i obroty zaczynają skakać od 1000 do 200 i po chwili zgaśnie silnik.Odpali normalnie i żeby jechać normalnie muszę wcisnąć sporo pedał gazu prawie do końca bo jak puszczę gaz to obroty skaczą .Gdy silnik się nagrzeje do 90 C silnik pracuje normalnie obroty są takie jak powinny i nic się nie dzieje. Przepływkę zmieniłem bo poprzednia padła mi ,na tej co teraz mam włożoną silnik ma normalne przyspieszenie i pali tyle co powinien. A przepływka jest taka sama jak poprzednia o tych samych numerach

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
inna przeplywka nie nowka nie znaczy ze juz nie padla ma czujnik temperatury powietrza i to moze padac jub czujnik temperatury cieczy jak padnie to ecu uzywa go jak by temperastura cieczy chlodzacej ma 80n stopni celsiusza dyszenie moze powodowac juz nie sprawna sada lambda jak sie rozgzeje to daje sygnal na ecu i dziala
jedynakk
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki za pomoc byłem z bmką na komputerze i 3 błędy 2x sonda lambda i błąd czujnika prędkości po wykasowaniu błędów i i 20 minutowej jeżdzie pokazał się tylki jeden błąd sonda lambda ,bmka po kasowaniu błędów się już nie dusi i dławi obroty są takie jak powinny i została mi tylko do wymiany sonda
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.