Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z lusterkami. Nie składają się. W sumie to odkąd pamiętam to się nie składały (mam auto prawie 2 lata), ale nigdy nie zwróciłem na to uwagi. Teraz zaczęło mnie to zastanawiać, mam przycisk do składania lusterek elektrycznie, wciskam go, zapala się na nim zielona dioda a lusterka ani drgną (bez względu na to czy zapłon włączony czy wyłączony). To samo przy zamykaniu auta z pilota, przytrzymując przycisk zamykania szyby się podnoszą a lusterka stoją. Dodam tylko że elektryczne sterowania pozycją szkła w lusterkach działa bez zarzutu. W czym może być problem?
Opublikowano

Gdzie Ci się zapala ta zielona dioda? Przecież nie ma na przycisku od składania lusterek żadnej diody, może wciskasz przycisk od blokady szyb;) Przycisk składania lusterek znajduje się obok przełącznika wybory lusterka, prawe/lewe.

Składanie i rozkładanie lusterek z pilota działa dopiero po zakodowaniu takiej opcji.

Opublikowano
A ten guzik z zieloną diodą nie jest od blokady otwarcia szyb??(zabezpieczenie aby się np. dzieci nie bawiły lub jakaś laska nie uciekła prze otwarte okno :wink: