Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie info dla admina, którego hobby jest zamykanie tematów bez większego zastanowienia się dlaczego.

Temat zakładam tutaj, ponieważ naprawa tego typu usterki najprawdopodobniej możliwa jest do wykonania poprawnie tylko za granicą i pytane w polecanych warsztatach, po kolei, czy ktoś w danym województwie potrafi poprawnie zregenerować konwerter jest bez sensu. Tak samo jak bez sensu jest zamykanie tematu bo usterka webasto musi być powiązana z danym modelem silnika... To tak, jakby oczekiwać, że przy usterce navi należy napisać w aucie z jakim silnikiem wystąpiła, bo ma to znaczenie...

Do pytania.

Kto z państwa regenerował konwerter, za ile i gdzie? Ewentualnie gdzie i za ile można kupić nowy. ASO nie liczę.

Mam standardowy objaw - szarpanie po zapięciu lockupa w zakresie obrotów przy prędkościach 80-120. Dla niewtajemniczonych w tym zakresie prędkości lockup pracuje ze stałym poślizgiem około 80 obrotów. Powyżej 120 zapina na maksa i auto jedzie normalnie. Chociaż ja mam wrażenie że powyżej 3000 znowu zaczyna się ślizgać.

Wszelkie info gdzie to można wysłać będzie bardzo mile widziane. Ewentualnie, od biedy, gdzie dostanę używkę.

Opublikowano

Ostatnio wymienialem olej w skrzyni, wraz z miska i tuleja, kupowałem u kolegi z forum gorik79, ma troche czesci do skrzyn. Moze odezwij sie do niego.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Zapłaciłem równe 5 tyś. w sierpniu ubiegłego roku.

Ale posłałem im swój olej bo mieli albo OEM BMW za kosmiczną cenę, albo jakiegoś Castrola o bliżej nieokreślonych parametrach a na to nie chciałem się zgodzić.

Dają pół roku gwarancji bez limitu kilometrów z warunkiem, ze miedzy 2-4 tys po remoncie masz przyjechać na wymianę oleju i filtra, co kosztuje u nich 100 zł o ile masz swój olej.

Olej zamawiałem tutaj: http://sklep.texpert.pl/oleje-przekladniowe/394-texaco-teaxamatic-7045e.html z dostawą bezpośrednio do zakładu.

Sama firma tutaj: http://www.samko.pl/

Nie wiem jaka opinie ma ta firma, ale ja zrobiłem po remoncie około 40 tyś i póki co skrzynia żyje. Jedyny mankament, to podczas dużego mrozu dłuższa chwile myśli jak po odpaleniu przełączę na D, ale tylko do momentu ruszenia, później już chodzi bez kłopotu.

Opublikowano

Dzięki za info.

Znam takich co robią to za 500zł z gwarancją na 6miesięcy, ale robienie u nich to loteria.

Midparts regeneruje konwertery do 530d za 700zł. Dają 3lata gwarancji. Jak nikt nie zaproponuje lepszego zakładu, to najprawdopodobniej skorzystam z ich oferty.