Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogladalem rozne filmiki, czytalem instrukcje dotyczace demontazu tapicerki (tzw. boczkow) z drzwi w E90.

Demontaz jest bardzo prosty, ale ludzie tam uzywaja takich plastikowych narzedzi do podwazania. Podobne narzedzia przydaja sie przy roznych pracach we wnetrzu auta - wszedzie tam, gdzie trzeba cos podwazyc, a latwo mozna cos zarysowac.

Moje pytanie brzmi: gdzie mozna kupic takie narzedzia. Szukalem na allegro, w sklepach typu castorama, w sklepach narzedziowych i nigdzie tego nie znalazlem. O tyle jest trudne wyszukiwanie, ze nie wiem nawet jak to nazwac.

Wiecie gdzie to mozna kupic?

Adrian

Opublikowano

klik 1

klik 2

ewentualnie możesz zwykłą szpachelkę okleić mocną (tą srebrną) taśmą, albo skorzystać z karty kredytowej czy coś w tym stylu; chociaż w sumie te tańsze komplety po 40 zł to groszowa sprawa, a zostaje z Tobą do końca życia hehe

Opublikowano

Bomba. Dziekuje. Kupuje jutro ten zestaw za 8 dych.

Zabieram sie za wymiane glosnikow (Mam system HiFi Pro - Logic7 - zakladam glosniki Audio System X200), a poza tym lubie miec dobre narzedzia do roznych rzeczy.

Z tym "do konca zycia", to tak moze nie byc, bo wczesniej mialem w e60 lci rozne narzedzia w bagazniku akurat w momencie, kiedy zlodzieje ukradli mi auto...

Thx jeszcze raz.

Opublikowano
Zmieniasz Logic 7 na Audio X200? Nie wydaje mi się żebyś poprawił jakość dźwięku. Pomijam fakt, że wzmacniacz Logic 7 jest sterowany poprzez światłowód a AX200 poprzez zwykły sygnał analogowy. Ja bym sobie odpuścił taką przeróbkę...
Opublikowano
Ogladalem rozne filmiki, czytalem instrukcje dotyczace demontazu tapicerki (tzw. boczkow) z drzwi w E90.

Demontaz jest bardzo prosty, ale ludzie tam uzywaja takich plastikowych narzedzi do podwazania. Podobne narzedzia przydaja sie przy roznych pracach we wnetrzu auta - wszedzie tam, gdzie trzeba cos podwazyc, a latwo mozna cos zarysowac.

Moje pytanie brzmi: gdzie mozna kupic takie narzedzia. Szukalem na allegro, w sklepach typu castorama, w sklepach narzedziowych i nigdzie tego nie znalazlem. O tyle jest trudne wyszukiwanie, ze nie wiem nawet jak to nazwac.

Wiecie gdzie to mozna kupic?

Adrian

Kolego ja działam plastikowymi narzędziami mojego synka :mrgreen: Poszukaj na allegro zabawkowych narzędzi. Te które używam (pierwotnie były kupione dla dziecka :oops: ) są naprawdę dobre.

Opublikowano

Bomba. Dziekuje. Kupuje jutro ten zestaw za 8 dych.

Zabieram sie za wymiane glosnikow (Mam system HiFi Pro - Logic7 - zakladam glosniki Audio System X200), a poza tym lubie miec dobre narzedzia do roznych rzeczy.

Z tym "do konca zycia", to tak moze nie byc, bo wczesniej mialem w e60 lci rozne narzedzia w bagazniku akurat w momencie, kiedy zlodzieje ukradli mi auto...

Thx jeszcze raz.

Opublikowano
W sumie też chyba sobie coś takiego sprawię, bo na wiosnę będę musiał środek wybebeszyć i od nowa poskładać (piski, trzaski, szuranie plastików doprowadza mnie do grrrrr), ale czy faktycznie i naprawdę aż 11 czy tam naście tych dynksów jest potrzebnych? Czy faktycznie każde się przydaje? W sumie to najważniejsze delikatnie obchodzić się z listwami ozdobnymi i tymi naprawdę widocznymi plastikami typu nawiewy.
Opublikowano

Wg. mnie wszystkie ci się przydadzą prędzej bądź później.

Są w różnych rozmiarach, rozstawach "łapek" chwytających kołki mocujące.

Nie raz, nie dwa używałem nawet trzech różnych sztuk na raz, np. przy ściąganiu boczków z drzwi.

Cena 80 zł za taki komplet to wg. mnie nie dużo, oczywiście, jeśli masz zamiar z nich korzystać chociaż parę razy w roku :)

Ponadto są w bardzo praktycznym etui.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Kosztuja nawet mniej, wiec nie ma sie co zastanawiac. Kupilem takie:

Za 59zl w sklepie mojenarzedzia.pl i podjechalem tam na miejsce, bo jestem z Poznania i tak bylo mi najlatwiej.