Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś musiałem strąbić ostro jednego Pana w Skodzie i niestety po drugim dłuższym przytrzymaniu klaksonu za 3 razem już nie zadziałał. Na postoju po wyłączeniu radia przy naciskaniu na klakson słychać tak jakby przekaźnik jakby załapał i odbijał. Nie wiem co to może być czy trąbka skończyła swój żywot czy to tylko bezpiecznik ? Ktoś borykał się z takim problemem ? Nie ukrywam, że w Łodzi przydaje się klakson więc nie wyobrażam sobie życia bez niego :D

Pozdrawiam kunik.

Opublikowano
Witam, sprawdź bezpieczniki. Od klaksonu odpowiada bezpiecznik nr. 3 38. Jeśli bezpiecznik będzie ok to będziemy myśleć dalej :D
Opublikowano
Usterka była spowodowana przez bezpiecznik. Ale na przyszlość to nie są to bezpieczniki nr. 3 38 tylko nr 16, 59 :wink:
Opublikowano

Witam, wg. książki (instrukcji) bezpiecznik od klaksonu mam pod nr. 3 38 i w sumie nigdy nie zaglądałem jeszcze do bezpieczników w ym samochodzie i być może ten bezpiecznik u mnie też znajduje się tam gdzie Wy piszecie :D

Pozdrawiam.

Opublikowano
U mnie w instrukcji od bezpieczników 16 i 59. To faktycznie dziwne, że masz inaczej może to kwestia rocznika.