Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Podczas kontroli komputerowej stwierdzono, duza odchylke na jednym z wtryskow, ktora waha sie pomiedzy 0.8 a 1.8. Problem wystepuje jedynie na niskich obrotach - silnik jakby pracowal z wysilkiem. Po kazdorazowym przegazowaniu wartosci zeruja sie. Czy wtryskiwacz kwalifikuje sie do wymiany? Czy tez inny podzespol moze byc odpowiedzialny za powodowanie takiej odchylki na wtryskiwaczu? Ktos z Was mial podobny problem?

pozdrawiam,

Wojciech

Opublikowano

Tak tylko jeden. Szczegolnie na zimno silniku i biegu jalowym jest to odczuwalne. Reszta wtryskiwaczy ma maksymalnie 0.3.

Czy mozna ten wtryskiwacz zregenerowac czy lepiej kupic nowy? Cena nowego BMW OEM to 440 zl.

pozdrawiam,

Wojtek

Opublikowano

spokojnie można go zregenerować jak sam nie grzebiesz przy tym to oddaj komuś ale ja bym się zastanowił czy je ruszać na razie aż tak źle chodzi?szarpie silnikiem? u mnie odchylenie miałem na +10 jeden i +4 ten pierwszy zawiesił się całkiem drugi jeszcze chodził ale wszystkie odrazy regenerowałem bo tak się powinno robić :)

i nie się naciągnąć na nowe końcówki bo nowe będą gorsze od starych i chińskie bo oryginałów boscha już nie kupisz.

Opublikowano

Dziekuje za szybka odpowiedz:)

Na zimnym silniku troche trzepie cala buda. Nie jest to jakies bardzo intensywne ale ja to odczuwam. Silnik benzynowy powinien pracowac znacznie spokojniej. Poza tym przy minusowych temperaturach bywa, ze silnik gasnie po wlaczeniu dodatkowego obciazenia na biegu jalowym (np swiatla lub ogrzewnie tylnej szyby). Obroty spadaja tak jakby wypadal zaplon i krztusil sie silnik. Innych problemow/bledow poza tym wtryskiem nie wykazala diagnostyka. Auto ma 115k km na liczniku, odma wymieniona i swiece wymienione nie dawno.

Opublikowano

nie ma za co ale jeśli twój przebieg jest 100% nie kręcony to raczej wtrysku bym tu nie podejrzewał tym bardziej w benzyniaku poszukaj kogoś z polecenia w twoim regionie kto przy takich autach robi bo serwisy z ciebie kupę kasy wyciągną metodą prób i błędów :)

jak to się mówi co 5 opini to nie jedna :)

Opublikowano

Przebieg jest 1000% orginalny - auto kupilem z BMW premium selection z przebiegiem 59k km i mam je juz od paru ladnych lat. :)

No wlasnie trudno o kogos konkretnego kto by faktycznie znal sie i rozwiazal problem od razu, gdzie nie bylem to najlepiej wymieniliby pol samochodu :/