Skocz do zawartości

Jak smarowac klamke ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu zaobserwowalem ''piszczenie'' klamki w moim bmw e60 od strony kierowcy - tam gdzie najczęsciej sie wsiada .

Jak skutecznie smarowac to miejsce i czym by zniwelowac ten irytujący dzwięk :)

Opublikowano
możesz spróbować dobrym wd z rurką do środka pod klamką popsikać chociaż u mnie było to samo ale po czasie wd szybko wyparowuje i dalej piszczała więc potraktowałem ją smarem w sprayu do łańcuchów od motoru bo taki miałem na szybko pod ręką i jest cisza już parę miesięcy , po prostu popsikaj jakimś dobrym smarem w spray ale z dobrym ciśnieniem nie tymi białymi co do zawiasów są. :wink:
Opublikowano
  • Autor
możesz spróbować dobrym wd z rurką do środka pod klamką popsikać chociaż u mnie było to samo ale po czasie wd szybko wyparowuje i dalej piszczała więc potraktowałem ją smarem w sprayu do łańcuchów od motoru bo taki miałem na szybko pod ręką i jest cisza już parę miesięcy , po prostu popsikaj jakimś dobrym smarem w spray ale z dobrym ciśnieniem nie tymi białymi co do zawiasów są. :wink:

no wlasnie juz probowalem wd pod klamka ale bez zmian piszczy dalej skubana.. i nawet na chwile nie pomoglo, a dzwiek jest na tyle irytujacy ze bylbym nawet gotowy porozkrecac troche drzwi w zimowe wieczory heheh ;)

Opublikowano

jak chcesz to możesz się pobawić i zdjąć boczek od drzwi dużo niema z tym grzebania i wtedy masz jak na tacy :wink:

z zewnątrz prawda jest ciężko ale mi się nie chciało tapicerki ściągać i na razie mam spokój :)