Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Potrzebuję by ktoś wyliczył mi nowe numery ZCS. Wyjaśnię co i dlaczego. Dołożyłem do auta fotele w pełnym komforcie z masażem,el kierownicę i lusterka z pamięcią.Wymieniłem moduły w drzwiach oraz moduł komfortu. Wszystko zaczęło działać,ale gdy dzisiaj przy pomocy gt1 włączyłem funkcję mrugania kierunkami po otwarciu i zamknięciu drzwi zniknęła mi funkcja opadania lusterka po wbiciu wstecznego(o położeniu guzika we właściwym miejscu wiem). Po rozmowie z kolegą doszliśmy do wniosku,że w trakcie kodowania gt1 przeleciała wszystkie moduły i wgrała stare ustawienia numerów zcs. Prawdopodobnie trzeba je zmienić na inne z tym wyposażeniem które mam teraz i tu moje pytanie i prośba by ktoś z was kto ma kalkulator podał mi odpowiednie trzy numery które powinienem wpisać. Mój vin to WBADE21050BM81273. Z góry dziękuje,mam nadzieję,że opisałem temat zrozumiale.
Opublikowano
Już przeniosłem,ale zastanawiam się poważnie nad pasoftem bo podobno ma wbudowany ten kalkulator.Jeśli tak to całe te kodowania w końcu miały by sens.
Opublikowano
Dokopalem sie do generatora numerków ZCS, takze jak to opanuje zapraszam na kodowanko

Xdrive

Koder

Opublikowano
Zanim zaczniesz grzebać przy ZCS sprawdź czy w module GM3 opcja spiegeleinklapen jest włączona.
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
Zanim zaczniesz grzebać przy ZCS sprawdź czy w module GM3 opcja spiegeleinklapen jest włączona.

To jest wieksza rzeźba, bo maciej ma lusterka nie zamykane, a moduł i gma ma od e38

Xdrive

Koder