Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co o niej sądzicie?

http://otomoto.pl/bmw-320-geringos-883-612-872-C27242649.html

WBAAP71070PJ35777

Pierwszy rzut oka i pierwsze spostrzeżenia typowy golas (manualna klima, brak jakiegoś dodatkowego wyposażenia)

Chwila do namysłu może z stąd ta cena :)

Telefon do sprzedawcy:

Samochód sprowadzony w 2010 roku, a dostał go niedawno w rozliczeniu.

Brak opon letnich, ale mówił że ma jakieś alusy do odsprzedania (myślę, że przy dobrej gadce dorzucił by bez targowania ceny auta)

Vin podał bez problemów, na oględziny auta w serwisie diagnostycznym też sie zgodził.

Przejechane ma ok 226tys km.

Brak książki serwisowej.

Pytałem o zostawienie mojego auta w rozliczeniu, raczej nie był zainteresowany (brak klimatyzacji).

PROSZE WAS O JAKIEŚ SPOSTRZEŻENIA ZE ZDJĘĆ ORAZ OGÓLNE OPINIE

WYPOSAŻENIE (ubogoooo, ale zawsze można doposażyć jak bedzie przypływ gotówki)

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAP71070PJ35777

Kod typu AP71

Typ 320D (EUR)

Typoszereg E E46 (3FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M47DO1

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SCHWARZ 2 (668)

Tapicerka STOFF JACQUARD/ANTHRAZIT (H9AT)

Data prod. 2002-07-25

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano
Niska cena jak na BMW 320d w bardzo dobrym stanie z przebiegiem 200tyś km. :cool2:
Opublikowano

nie wiem, może jestem dziwny, może się nie znam (a to na pewno, jam amator) - ale jak widzę auto z wielkim uchwytem piedestałem (bo jak inaczej ten uchwyt nazwać?) pod Nokię 6320, to jakoś o flocie myślę od razu; tzn. fajnie że poflotowe autka są, przynajmniej na początku, dobrze serwisowane, no ale potem, po 2-3 pierwszych latach...

no nie wiem, nigdy w sumie nie widziałem, żeby ktoś prywatnie sobie taką ohydę wstawiał... ktoś powie że mało widziałem i pewnie będzie miał rację ;)

Opublikowano

Kater wszystko możliwe, ale jeśli autko faktycznie jest po flotowe to to wyjdzie.

Dzwoniłem do ASO BMW tam powiedzieli, że na miejscu mogą podać mi takie dane jak ostanie wpisy z książki serwisowej, więc przebieg można sprawdzić :)

A jeśli faktycznie jest po flotowe(więc napewno serwisowane) to dane na temat tego auta powinny być w ich bazie danych :)

Opublikowano

golas totalny, jak nie miał większej przygody to ok.

co do przebiegu to nie był bym optymistą, moze miec z 0,5mln km tego nie sprawdzisz, napewno miał wymienione turbo bo w tym modelu byly montowane wadliwe do polowy 2003 roku i padały z reguły przed 150 tys km - jezeli wymienili w ASO na orginalną nie wadliwą to duży plus + te nowsze wytrzymują spokojnie 0,5mln km

sprawdz wtryski i sprzeglo, bo to moze kosztowac.

dobra cena.

Opublikowano

Jeśli był serwisowany to dużo informacji wyciagne z ASO :)

Dzwoniłem dziś do ASO BMW (Katowice, najbliżej Jaworzna ok 25 km) gościu powiedział, że jeśli przyjade samochodem na miejsce podłączą do kompa oraz udostępnią mi informacje które maja w bazie danych :)

Jeśli był serwisowany i przez te pierwsze lata użytkowania nalatał dużo to wiadomo, że licznik cofka.

Dużo jest takich BMW które są serwisowane do np do 2008 roku i maja w tym roku przebieg 180 tys. km a w 2013 roku maja 220 tys. km odrazu wiadomo, że coś śmierdzi :)

Trzeba podejść do wszystkiego z dystansem i sie nie napalać...

Golas, wiemmmm no ale mi to wystarcza :)

Opublikowano

Witam , byłem go dziś przed momentem oglądać i pogadać z komisantem, sam mam już touringa też 2002 lift i 320d 150km, za który dałem 17000, ale na wstęp i tak wydałem 2600 i jeszcze parę rzeczy drobnych zrobię. Ponieważ komis jest w mym mieście postanowiłem postarać się pomóc. I tak: wygląd , spasowanie blach, lakier muszę przyznać wygląda OK, jeśli był wypadkowy to naprawiony ładnie. stan techniczny - wtryski itp nie sposób bez serwisu sprawdzić , ale komisant nie ma nic przeciwko takiemu sprawdzeniu. Cena na allegro to już 14900 ale w komisie nadal wisi 17000! Na me pytanie o cenę podał około 17000...

Stan licznika - nie wiem , bo wziąłem w rozliczeniu, na mą sugestię , że ja mam grubo więcej ( choć mam 280ok ) odparł , iż nie ma pojęcia o prawdziwym przebiegu, więc może ma tyle, a może 400.000, jednak nie wygląda mi na więcej niż ( na oko !!) niż 350.000. Na placu stał akurat odkurzany VW Sharan i pan przyznał , że diesel to musi mieć trochę, a ten akurat ma 500 ponad.

Cena wydaje się nazbyt niska, ale może następuje właśnie przełom cenowy? Z tego co ja myśle warto go sprawdzić i jesli sie okaze ze trezba wydać nawet ok 4000 na naprawy warto może, ale to ma amatorsko-subiektywna rada, mam nadzieję , żw ciut pomogłem)) pozdrawiam i życzę dobrego wyboru, ogólnie e-46 320d jest fajny, ale kosztuje trochę utrzymanie go w db formie!

Opublikowano

misio33 - Dzieki za fatyge, poświecenie troche czasu na sprawdzenie autka :cool2: :cool2:

Mówisz, że autko na pierwszy rzut oka wygląda zachęcająco i jest warte głębszy oględzin.

Jak ogólnie ocenisz stan lakieru, dużo zadrapań, rys itp.. Wiadomo autko ma swoje lata na karku i musza być widoczne ślady użytkowania :)

Odpalał auto przy tobie, jak tam silniczek chodził?

Jak ogólnie ocenisz jego stan w porównaniu do swojego samochodu gdy go kupowałeś :)

Szczerze to wydam ok 15 tys zł i zostanie mi jakieś 2-3 tys wolnej gotówki (przerejestrowanie, ubezpiecznie, oleje, filtry i na jakieś drobne naprawy).

Na otomoto stoi za 14,900 taka cena za auto z tym wyposażeniem jest do przyjęcia, napewno więcej bym nie dał.

Zostaje mi tylko zadzwonić umówić sie, wypytać wcześniej o cene, zabrać znajomego mechanika i jechać oglądać :)

Opublikowano

Powiem Ci tak- wg mnie lakier jest ok nie widać 11 lat , rys nie ma większych czy wgnieceń w stosunku do mego, podobnie, choć ja mam zaczątki niegroźne korozji pod lakierem na błotniku. Ale wg mnie trzeba sprawdzić najdroższe elementy, u mnie te niby ok, ale na wachacz, łacznik, tuleje, czujnik,hamulce tylne kompletne robote wydalem juz 2600, a dojdzie ok 1000 jeszcze... wiec 3 na oplaty i naprawy mało moze być ! czesci drogie ...a bmka nie znosi oszczedności

To BMW bym oglądnał, ale zabrał kogoś od blacharki, i do serwisu na koszt swój celem licznika i stanu wtrysków itp zawiózł