Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam w planach wymianę przedniego zderzaka na m pakiet, jednak wyczytałem że te zderzaki z ABS'u na starcie nie pasują, w dodatku trzeba podokupywać jakieś wloty, dlatego zacząłem szukać oryginalnego, znalazłem coś takiego http://allegro.pl/zderzak-przedni-bmw-e46-sedan-m-pakiet-topasblau-i2947543682.html. Moje pierwsze pytanie, czy jeśli zakupie ten zderzak to będę musiał coś jeszcze dokupić, czy zakładam zderzak i gotowe? drugie pytanie to czy będzie widać różnice odcieni? mój kolor nadwozia to topasblau (364), a tego zderzaka to topasblau 364/5, pozdro
Opublikowano

Prawdopodobnie będziesz musiał wymieniać nadkola i kierownice powietrza chłodzące przednie tarcze hamulcowe. Czy coś jeszcze, tego nie wiem, ale na forum widziałem już kilka podobnych tematów także z pomocą wyszukiwarki na pewno coś znajdziesz.

Pozdrawiam!

Opublikowano
tak, jestem świeżo po godzinnym poszukiwaniu informacji na ten temat, jednak o tych wlotach itp. zrozumiałem że tyczy się to przy tych podróbach za 500zł, na zamieszczonym przeze mnie linku wydaje się być kompletny zderzak :|
Opublikowano
tak, jestem świeżo po godzinnym poszukiwaniu informacji na ten temat, jednak o tych wlotach itp. zrozumiałem że tyczy się to przy tych podróbach za 500zł, na zamieszczonym przeze mnie linku wydaje się być kompletny zderzak :|
Opublikowano

Na zdjęciu nie widzę kierownic powietrza, tak samo nadkoli i nie jest o nich nic napisane;)

A dotyczy to zderzaka M-pakietowego niezależnie od tego czy jest ori czy zamiennik, po prostu kierownica powietrza chłodzącego przednie tarcze hamulcowe ma inny kształt i żeby funkcjonowała, trzeba ją wymienić (chociaż są pewnie i tacy którzy to olewają i jeżdżą bez tego;) )

Opublikowano
Witam ponownie, kupiłem ww przedni zderzak m pakiet cz ktoś mógłby mi powiedzieć jak sprawdzić jego oryginalność? sprawia wrażenie oryginalnego :)
Opublikowano
Witam ponownie, kupiłem ww przedni zderzak m pakiet cz ktoś mógłby mi powiedzieć jak sprawdzić jego oryginalność? sprawia wrażenie oryginalnego :)

Myślę że zamiast tłumaczyć Ci po czym poznać czy zderzak jest oryginalny, czy też nie, lepiej zrób zdjęcia, czy też wrzuć link do aukcji, jeżeli jeszcze gdzieś "wisi" i ktoś ogarnięty będzie mógł Ci go ocenić;)

Ja od siebie mogę tylko powiedzieć tyle, że na każdej oryginalnej części musi być gdzieś wybity numer i logo BMW, więc poszukaj go po wewnętrznej stronie;)

Pozdrawiam.