Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Sprawa dotyczy E46 320D Touring, Lift.

VIN WBAAP71030JL30844

Auto mam dopiero 3 tygodnie, po kupnie miałem wrażenie że świecą za wysoko i już od początku kierowcy dawali mi do zrozumienia, że ich oślepiam, od razu pojechałem do 2 stacji diagnostycznych i w obu powiedzieli mi, że poziomowanie działa i jest pod "sznurek".

W ostatnich mrozach chyba padło poziomowanie bo lampki zjechały w dół, w piątek w serwisie Boscha w Wołowie byłem na naprawie czujnika w przednim kole - pourywały się połączenia podczas mrozów, panowie niby to naprawili i skalibrowali, efekt jest taki że światła świecą nadal zdecydowanie za wysoko i co chwila mi ktoś "mryga".

Czy może ktoś polecić ogąńięty warsztat (Wołów, Lubin , ew. Wrocław), który jest w stanie sprawdzić i poprawnie skalibrować xenonki w mojej E46. Lampy są fabryczne ze spryskiwaczami, samopoziomowaniem itd.

Z BMKI jestem bardzo zadowolony (wcześniej rozbijałem sie 15 letnim civikiem i 10 letnią vectra DI (padla pompa, pekl blok silnika, potem urwal sie lancuszek - maaasakra, handlarzy ktorzy po to przyjechali zegnalem ze lzami w oczach ;D )

Opublikowano

Czy masz BiXenon? Czy światła zostawiają na ścianie równe, poziome odcięcie czy snop światła się rozmywa?

Jeśli dzieje się coś o czym piszę, to przyjrzyj się przesłonie w soczewce, może być zablokowana w jakiejś pozycji i święcić więcej niż powinna.

Miałem u siebie taki przypadek i nikt nie wiedział o co chodzi .

Opublikowano
Kolego pod kompem sprawdzisz czy poziomowanie działa, a jak świecą za wysoko to ustaw je niżej. Może być tak ze amory z tyłu masz już zużyte i lata i poziomowanie nie nadąża tego skorygować.
Opublikowano
3 z kolei stacja diagnostyczna ustawiła poprawnie -.-, wszystko działało, tylko experci ustawili mi je w taki sposób, że doświetlałem niebo.