Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czeka mnie ( kolejna ) wymiana sondy lambda. Ostatnio jak zmieniałem sondę lambda to kupiłem tani zamiennik z allegro ( 100zl ) i nie jestem zadowolony z tego wyboru. Chcę teraz kupić sondę bosch ale mam problem. Po VIN-ie JG26236 wygląda na to, że moja sonda powinna mieć 380mm a wszędzie dostępne są sondy 540mm. Czy to w ogóle ma jakieś znaczenie? Zaznaczę że nie za bardzo uśmiecha mi się kupować sondę za 800zl

Opublikowano
Ja szukalem sondy lambda teraz z tym ze do m50, ale sadze ze nie powinna byc drozsza do Twojego, to u mnie w sklepie za ori bosha powiedzieli 270zl. Za to wszyscy mi polecaja NTK ale oryginal, nie NTK-podobne. U mnie powiedzieli za ntk 170zl. I taka bede bral
Opublikowano
Komputer DME mam boscha wiec sonda niech tez bedzie boscha. Zastanawiam mnie tylko dlaczego te za 270zl maja 570mm a te za 800zl mają 380mm, Podobno dlugosc przewodów tez ma wplyw na odczyty z sondy. Ja szukam właśnie tej która ma 380mm. a dokladnie to ta czesc 11781247235
Opublikowano
Mi ogólnie przy ladzie w sklepie sprawdzał po katalogu i w hurtowniach i zaznaczał mi , że jest krótsza i dłuższa, ale obie w tej samej cenie 270zł . I niestety nie orientuję się na ten moment czy chodziło o tę część o którą konkretnie pytasz, dalej nie pomogę :) Pozdro